Hvala Magelan.
Malo sam istrazivao i dosao do sledecih rezultata:
MoneyGram je skoro promenio nacin poslovanja i sada ne prihvata slanje novca preko iznosa od 899.99$. Zato sam napravio kalkulaciju za 800$.
Slanje 800$ online sa bankovnog racuna se naplacuje 25$ (sto je jeftinija ali sporija varijanta, jer sa kartice kosta 52$ ali pare lezu za minut). U Srbiji se podize 593evra. U menjacnicama u Beogradu za 800$ dobija se 612evra. Znaci 19 evra manje sto je oko 24$ i plus onih 25$ sto se plati taksa iznosi 49$. Znaci slanje 800$ kosta 49$.
Western union, za iste uslove, (sa bankovnog racuna za tri dana) naplacuje potpuno isto, s tim sto moze da se posalje 1000$ sa istom taksom od 25$. Preko ovog iznosa naplacuje se 30$.
Pokusavam da saznam na koji je nacin najisplativije slati novac a da to ne bude moljakanje nepoznatih ljudi po aerodromu. Na nekim drugim sajtovima sam pronasao da su ljudi otvarali Moneybookers racune na koje su slali novac iz banke (ili sa kartice) a onda sa Moneybookers racuna slali u Srpske banke. To sam takodje pokusao ali ne moze da se otvori racun iz Illinoisa za permanent resident osobe. Takodje PayPal ne postoji u Srbiji.
Nastavljam dalje sa istrazivanjem.
|