[QUOTE=nikolasubotica;26845]znaci nisu ni ameri ludi...eeee izem ti ameriku ako je isto ko' ovde kod nas sto se tice zaposlenja :dedica1:[/QUOTE]
zavisi od posla i od zanimanja ali je u principu tako ako dolazis sam i da te niko nije zvao i vec anagazovao za neki posao -znaci nemas americku diplomu ni srednju skolu njihovu niti poznajes nekoga ovde itd . ....treba ti DEBELA veza za te neke poslove koje ces da radis dok ne pocnes nesto u svojoj profesiji
kao sto rekoh dosta sad ima tih sema da uletis lovu nekome da te zaposli -malo se iscimas i nadjes menadzera koji ce da te uzme za recino 1000-2000 dolara (zavisi od sljake )mozda ti uzme i nesto od plate u procentima -kako se vec dogovoris ..upoznao sam momka koji je za 5000 uleteo na ekstra posao u restoranu ( la-melrose )-baksis mu je oko 150 dolara za vece -njemu se isplatilo brzo ..da nisu ameri sisali vesla ..odmah ugradnja -ima i situacija da ti ''trening'' za peraca sudova u restoranu traje 7 dana !-naravno to ti je neplaceno ..ma mislim ko u srbiji X10 gore ..najseljackije fore se ovde rade na tim nekim ''casual'' poslovima koji su navodno svima dostupni do trenutka dok im kao ''nekrene'' u americi u njihovim profesijama
cast izuzecima kompjuterasima i nesto malo IT-evcima ..oni nemaju bas puno tih problema
|