[QUOTE=NightSky;26856]Hah, ovdje radiš i po tri mjeseca probno na nekoj mizeriji od minimalca, pa ti kaže da nisi zadovoljio. Ili radiš 2 godine na određeno, a kad treba da te primi za stalno, dobiješ otkaz.
A što se tiče kupovine radnih mjesta, i ovdje ljudi daju i po 5000 Eura za neka mjesta (dižu kredite, zavaljuju se 2-3 godišnje plate da se zaposle :wtf:), neki budu prevareni, neki ne.
Sve u svemu, mislim da koliko god bilo loše u USA, definitivno nije gore nego ovdje. Samo treba sve raditi legalno, tamo bar postoji pravna država i nekakva prava koja se poštuju. A da meni neko traži par hiljada eura/dolara/krvnih zrnaca da me zaposli, ja bih ga prijavila zbog uzimanja mita.[/QUOTE]
Apsolutno se slažem da je tamo pravna država... to niko ne spori ali sigurno ne bih dozvolio da radim probno 3 meseca za nekou mizeriju od koje ne mogu ni kraj sa krajem da sastavim... zna se da je 7 dana sasvim dovoljno da se vidi kakva je situacija(posle mesec dana ako gazda ne poveća platu tražim dalje)... Koliko sam ja informisan tu se lako izgubi posao ali se lako i pronađe drugi... e da a što se tiče plaćanja za radno mesto pa to se zna... ako neko izdvoji 5000 eura za neko radno mesto onda to radno mesto je dobro sa dobrom platom... tu se plaćanje radnog mesta kreće od 1500 $ do 2500 $ (barem su meni tako rekli)...svako plaćanje preko te cifre se podrazumeva posao sa većom platom... drugarica je platila jednom menadžeru 2500 $ za radno mesto u jednom tržnom centru u Majamiju...evo tamo radi dve i po godine i zadovoljna je(posle 6 meseci je i prijavljena)... pozzz :)
|