View Single Post
Staro 23.01.2012, 14:43
zdravko80 zdravko80 je offline
Drug član

Datum prijave: 17.03.2011
Nepromenjeno

[QUOTE=bora;26881][QUOTE=zdravko80;26873]Apsolutno se slažem da je tamo pravna država... to niko ne spori ali sigurno ne bih dozvolio da radim probno 3 meseca za nekou mizeriju od koje ne mogu ni kraj sa krajem da sastavim... zna se da je 7 dana sasvim dovoljno da se vidi kakva je situacija(posle mesec dana ako gazda ne poveća platu tražim dalje)... Koliko sam ja informisan tu se lako izgubi posao ali se lako i pronađe drugi... e da a što se tiče plaćanja za radno mesto pa to se zna... ako neko izdvoji 5000 eura za neko radno mesto onda to radno mesto je dobro sa dobrom platom... tu se plaćanje radnog mesta kreće od 1500 $ do 2500 $ (barem su meni tako rekli)...svako plaćanje preko te cifre se podrazumeva posao sa većom platom... drugarica je platila jednom menadžeru 2500 $ za radno mesto u jednom tržnom centru u Majamiju...evo tamo radi dve i po godine i zadovoljna je(posle 6 meseci je i prijavljena)... pozzz :)[/QUOTE

poso se jako tesko nazali ali se lako gubi ..e sad kupovina posla je masovna i cene stalno idu gore ..evo sad vidim kod tebe za majami da je vec 2500 dolara ..pre dve godine kad sam ja bio tamo bilo je oko 1500...znaci cene idu gore ,to je vec skoro duplo.
tesko te ovde prijavljuju zbo poreza i beneficija ,vrlo retko to imas ako radis u restoranu
ako smem da te pitam jel tvoja drugarica radi aventuri (trzni centar )?
tamo sam poznavao neke ljude iz yuge i rusije -radili su u sbaro-u...pisao sam vec o tome sta i kako su naplacivali -mislim da su 20-30% pazara stavljali sebi u dzep kad su radili za kasom (nista im ne prebacujem -takva je situacija )

u svakom slucaju sretno svima koji dolaze ovamo.[/QUOTE]

Da u pitanju je taj tržni centar, e sad za to 20%-30% od pazara sebi u džep da budem iskren nisam informisan,ali svakako ljudi se snalaze kako znaju i umeju...ona je platila malo više radno mesto jer su joj garantovali povećanje plate i sigurnu prijavu...što su kasnije to i uradili... pozzz