View Single Post
Staro 23.01.2012, 17:32
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Pa jeste. Gde god da je sigurno i gde ima gradski prevoz, mislim da je bolje za pocetak. A sto se vrucina tice - imas klime i u busevima i u prodavnicama pa se covek prilagodi. Bolje to nego da brzo spiska pare zato sto je u nekom predivnom mestu na koje je odlucio da ode da zivi na osnovu informacija sa turistickih sajtova.

A sam Teksas je oblast koja kako se meni cini ima masu novih poslova, nisam sigurna za nivo zaposlenosti ali licno poznajem dosta ljudi koji su bas tamo otisli da rade pa mi se cini da ima dosta firmi koje primaju strance bez problema. Gde je nafta tu su i pare pa cak i u Americi :) A sto se mesta gde su ovi univerziteti koje ja pominjem, u Teksasu su to: Austin, Huston i College Station.

Ja sam samo bila u Ostinu (Austin) i ljudi koje sam srela u gradskim autobusima su bili stvarno prijateljski nastrojeni i pricljivi. Cak smo i na ulici upoznali dosta ljudi. Ja sam doduse svuda isla u grupi od nas sestoro ali mi se cini da je grad super i za nocni zivot - da li bi sesta i cetvrta ulica. Sve bar do bara sa odlicnom zivom svirkom. I videla sam jako puno ljudi koji su dzogirali na ulici na plus 40 C temperaturi. Imaju i neki sistem trolija (kao tramvaji) po centru tako da je zanimljivo razgledati grad. Tu opet ima veliki univerzitet i cini mi se dobre linije gradskog saobracaja.

Last edited by vuxanne; 23.01.2012 at 17:38.