[QUOTE=steficacvek;26931]Ne zelim da napravimo raspravu bespotrebno kad nam je u sustini isti zakljucak. Ja nisam rekla sta i kako ko treba da radi. Naglasila sam da ne znam kako je najbolje snaci se ako si ilegalno u USA, sto ne ukljucuje J1 vizu. Mislim da je to potpuno drugi put od dobijanja zelene karte na lutriji, o cemu znam vise i mogu da pricam iz svog iskustva.
Vjerovatno ima slucajeva da ljudi placaju za posao, samo kazem da nije to uobicajeno desavanje kako je bora predstavio. Opet ponavljam, svako ima svoje moralne vrijednosti i nacin na koji misli da je najbolje rjesavati stvari. To je apsolutno individualno.[/QUOTE]
Naravno. Mene licno bas cudi taj njihov sistem. Ko god ovde udje recimo na toj J1 posetilackoj vizi dobije SSN. I kad ostane unutra nakon isteka vize, ima taj SSN (mada cesto na kartici napisu - "only for employment purposes"). Ja sam upoznala ljude koji su i kuce kupili i zajmove od banki podigli nakon sto im je istekao status a ne nasli posao negde. Meni to nije jasno, kako im je sve to toliko podeljeno po administrativnim sektorima ili im nije bitno. Ko ce ga znati? Da si ovde ilegalac i ladno ti banka odobrava zajam za kucu. :blink: Mozda je neko drugi uzeo zajam al mi tek ta ideja jos ludje zvuci...
|