Iz mog iskustva ovde u Americi ne ide bas kao kod nas - da svi sve znaju i da je svako drugo pitanje glupo. Oni ce ti pre reci "That's a very good question!" I kad pitas najvecu nebulozu, nije tvoje opet da sudis zasto neko nema informaciju za koju te pita. Ljudi zive razlicite zivote u razlicitim okruzenjima, imaju razlicite nivoe informaticke pismenosti. To je sasvim ok.
Ja licno radim sa ljudima svaki dan i veoma mi prija ovaj americki sistem uvazavanja sagovornika i neupadanja jednog drugom u rec. Divota stvarno. Mene su vise prepravljali u drugom delu moje domovine kako pricam maternji jezik (zbog drugacijeg naglaska) nego ovde gde pricam svoj nakaradni Engleski. Kakav je takav je, daleko od idealnog. Ali licno mi prija da me ne prepravljaju kad pricam i ne upadaju u rec. I da nijedno pitanje nije glupo. Samo manje ili vise kulturno (mislim na pitanja koja se odnose pre svega na politicka, religiozna i seksualna opredeljenja pre svega).
A kad bi svi se znali, onda ni ovakvi forumi ne bi ni postojali. Bio bi onda staticki veb sajt sa informacijama i lepo trazis i sta tu ima da se prica oko bilo cega? Ili ako sve vec znas, ne treba ti ni kompjuter, prst u uvo i