View Single Post
Staro 05.02.2012, 00:28
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

[QUOTE=Magelan;27073]@stefica

Banku apsolutno ne interesuje bilo ciji status niti iko za to pita. Banku interesuje kreditna istorija i "credit score" jer svaku individuu posmatra kao potencijalnog potrosaca i nekoga na kome moze da zaradi (Welcome to USA). Druga je stvar sto je neko dobio SSN pa u nekom momentu ispao iz statusa, samo sto kreditni biroi ne zalaze u proveru imigracionog statusa (bar ne jos uvek).

U prevodu, ko se jednom docepa socijalnog broja i krene da gradi kreditnu istoriju ima identicna prava na kredit kao i svaki rodjeni amer. Teoretski, svako ko dodje na letnji program i odmah krene sa gradjenjem kreditne istorije moze tu istu istoriju da odrzava i dok je u Srbiji i recimo posle par godina cak i ukoliko udje turisticki u USA moze da dobije kredit pode istim uslovima kao sto mozemo ti i ja i bilo koji rodjeni amer :grin:[/QUOTE]

Jeste, ja znam dva vlasnika kuca koji su ovde ilegalno (sa isteklim J1 statusom). Jedan je morao da napusti zemlju i da se vrati u svoju rodnu Argentinu, provalili su ga nekako da je ovde bez statusa. Ozenjen covek sa troje dece.

Last edited by vuxanne; 05.02.2012 at 00:40.