[QUOTE=milosx;27395]Poceo sam da gledam oglase za posao iako ima jos mesec i po dana do vize, ali nisam siguran sta da napisem u vezi work authorization. Da li da u pismu vec spominjem proces dobijanja zelene karte ili samo da pisem da bih mogao poceti za mesec i po + 2 sedmice do SSN? Imate li neki savet po tom pitanju?[/QUOTE]
Mislim da mozes da napises da imas work authorization (bar ja tako pisem). Kad dodjes do intervjua, tu ce te pitati kad mozes da pocnes da radis? E tu im mozes reci mjesec dana nakon ulaska u zemlju, jer ce realno trebati toliko da ti dodje karta. (Ako ne pristanu, sjeti se da onog momenta kad ti udare pecat i datum ulaska u USA viza postaje zelena karta i kao takva je validna godinu dana ili do dana kad dobijes zelenu kartu. S tim mozes ici da dobijes SSN) Dokle si sa poslom? Ako imas nekoga u US, pogotovo ko je Amer, predlazem da napises fin email i da im najavis da ces imati legal resident status i da ces moci da radis, pa ako znaju gdje ima kakav posao da te preporuce, da ti jave... Preuredi resume u njihov (izbaci drzavljanstvo, sve licne podatke osim imena i prezimena, emaila...)
Puno srece zelim!!!
|