View Single Post
Staro 06.03.2012, 17:02
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Dok sam se pripremao za iseljenje stupio sam u kontakt sa covekom koji je dobio zelenu kartu godinu dana pre nas, sa zenom i cetvorogodisnjim klincem otisao za Las Vegas jer su oboje krupijei, prvih par meseci su se snalazili sa lovom koju su poneli, da bi kasnije oboje nasli posao u istom hotelu/kazinu i poceli da zive sasvim normalan zivot. Klinac im je za godinu dana progovorio engleski i potpuno se ukopio. I mi imamo isto iskustvo sa nasim klinjim koji je takodje dosao u USA sa 4 i po godine. Kao i u svakom gradu, i u LAs Vegasu imas delove grada gde ne zelis ni da zadjes, a kamo li da zivis, i delove gde je situacija normalnija i mozes da rentiras gajbu. Sve informacije o cenama mozes da nadjes on-line.
Niko ne moze da ti kaze da li je lako ili tesko naci posao, nekome uspe malte ne iz prve, nekoga vec ceka posao, a nekome treba i po nekoliko meseci... godinu.,.. da nadje nesto. Sve zavisi od struke, potraznje i srece. Jos ako ima neko da te preporuci, eto lepote. Ako te izvuku, uradi sto vise mozes na sopstvenoj propagandi, cak i dotle da napravis video klipove i okacis ih na YouTube, a u rezimeu navedes linkove, tako da mogu da te vide kako sviras. Poslodavci (ne mogu bas da kazem za tvoju profesiju, ali je ipak trend) sve vise gledaju prisustvo kandidata na Internetu (LinkedIn, profesionalni forumi i sl.), kao jedan od parametara pri zaposljavanju. Najbolja moguca stvar je da te neko preporuci, to otvara nesluceno mnogo vrata. Kopaj da nadjes poznanika poznanikovog poznanika, to je najsigurniji nacin...

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Reply With Quote