View Single Post
Staro 25.03.2012, 16:38
NightSky's Avatar
NightSky NightSky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.01.2012
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Nije mi jasno ko, onda, po tim kriterijima uopće može ostvariti zdravstveno. Moraš biti 100% zdrav, a ja ne znam apsolutno nikoga da mu baš ništa ne fali, svako ima nešto: ili povišen pritisak, ili holesterol, ili migrene, ili skoliozu, spondilozu, ili astmu...

Čini mi se da je godišnje oko 50% bankrota u Americi uzrokovano visokim troškovima liječenja koja ne pokrivaju police zdravstvenog osiguranja. Kako se prvenstveno naši ljudi bore sa tim?

U slučaju, daleko bilo, neke ozbiljne bolesti kao što je rak, da li je bolje liječiti se u zemlji iz koje je čovjek emigrirao, čak ako je u toj zemlji i izgubio zdravstveno osiguranje, nego u USA, jer to može dovesti do bankrota?

Znam dosta naših ljudi koji žive svuda po svijetu, kada dođu u Sarajevo idu kod zubara. To vjerovatno govori o cijeni usluga.

Neko je negdje na forumu napisao da npr. porođaj košta oko 60 000 dolara, a našla sam podatak da porođaj u privatnoj klinici u Zagrebu košta oko 20 000 Kn. U državnim bolnicama je vrovatno i jeftinije za one koji nemaju zdravstveno.

DV 2020

Last edited by NightSky; 25.03.2012 at 16:45.
Reply With Quote