View Single Post
Staro 28.03.2012, 03:09
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Gledala sam ja Sicko i svaki film od Majka Mura. A pogledajte jos ako hocete i "Pregnant in America" klikni o industriji vezanoj za porodjaje (koja polako i kod nas na mala vrata dolazi).

Znas kako, mozda zaradjuju 12 000 $ pa se ne kvalifikuju. A mozda ne znaju gde da se prijave ili usled neke birokratske zavrzlame ne mogu. Postoje uslovi za taj Medicaid kad ko ima pravo i za sta. Cesto su medju homeless-ima ljudi dusevno oboleli bez stalne adrese a za prijavu za Medicaid moras da imas neka dokumenta izmedju ostalih primanja (kopije zadnje 2-3 plate, gde zivis (neke racune na tvoje ime), da li imas kola i slicno...).

A masa njih ima ok primanja ali su do guse u buli oko kreditnih kartica pa ce takvi da se siju ili masa zena poradja u svojoj kuci. Jer je jeftinije.

Na Medicaid Emergency ima pravo svaka trudnica sve bez papira (ilegalna) jer ce da rodi Amera ili Amerikanku pa oni gledaju na tu bebu u stomaku kao svog drzavljana i drzavljanku. U mnogo drzava abortus se radi samo ako ima neki problem zdravstveni vezan za majku ili bebu, npr u ovoj drzavi gde sam ja, slican broj stanovnika ko Srbija ima 14 000 abortusa godisnje a u Srbiji ide cifra i do 200 000. Neke Amerikanke ce pre da rode bebu i daju na usvajanje (ako su klinke recimo sa 14 godina) nego da idu na abortus. Beba u stomaku se racuna kao osoba sa svojim pravima. Cak neke konzervativne struje zele da uvedu vaginalni ultrazvuk kao obavezan zenama koje hoce na abortus i da uvedu zakone gde svaka trudnica mora da izgura trudnocu do kraja jer to dete ima pravo na zivot. Sto su religiozniji krajevi (npr tkz Bible Belt) to su vise "Pro Life".

Ali da vi vidite bolnicu u kojoj sam se ja porodila. Muz bio pored mene svo vreme, imao je svoj krevet na razvlacenje, fotelju, svako od nas plazma TV, klopa na narucivanje, zavesa preko pola sobe da se navuce ako neko nece da gleda direktan prenos odozdo itd. Mi nismo hteli da idemo kuci. Ko hotel. I onda nije cudo sto deru sa cenama...

Last edited by vuxanne; 28.03.2012 at 03:14.
Reply With Quote