View Single Post
Staro 10.04.2012, 23:42
Score's Avatar
Score Score je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
US lokacija: San Francisco Bay
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

[QUOTE=vuxanne;28075]Score, svaka drzava ima razlicita pravila za strance i polaganje voznje.

Ja (kad sam bila na F1 vizi) - 2007 u Indijani smela da polazem voznju nakon 2 meseca nosenja "learners permit". Vozacki sam prvi put polozila 1993 i imala sam vazecu internacionalnu. Smela sam da vozim odmah cim sam polozila test ali samo ako mi je neki vozac u kolima sa mnom. Prijateljeva zena polagala prosle godine (2011) - morala je da ceka 6 meseci do polaganja vozackog, nije ranije bila vozac (F2 viza, nema SSN).

Zavisi od drzave do drzave i od toga imate li vazecu internacionalnu vozacku cini mi se.[/QUOTE]

Ok...istina je da sam ja upoznat samo sa kalifornijskim nacinom koji je opet razlicit od drugih. Ovde, na primer, cak i ameri ako hoce za stalno da se nasele a dolaze iz drugog State-a, moraju da polazu i teoriju i voznju, sve ispocetka, iako su vec mozda imali, recimo, vozacku iz Ilinoisa - ta ce da im vazi deset dana po useljenju. Isto ko i nama.
Ovde ti medjunarodna ne vazi za DMV ali ti treba za rent a car.

A ako si turista, e, onda nema veze, vozi brale, dokle god hoces. Naravno ako imas placeno osiguranje.

Pomenuo sam vec u blogu, nisam li, sa ovima iz DMV - sve sama logika....:no: