Tema: Nova tema e!
View Single Post
Staro 25.04.2012, 21:26
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Siberian Prikaz poruke
Uvek sam voleo da se oblacim dobro, da izgledam dobro, nekad bas kad nemam vremena onda ok, ali za svaku priliku na faxu ili poslu volim da izgledam dobro znaci kupim dizel farmerke italijanske cipele uvek redovno obrijan uglavnom sve markirano ali nevidim zasto se neko menja po tom pitanju samo da bih se prilagodio necemu sto je novo i drugacije, mislim nije deo njegove istorije. Bas me nervira to god amerikanaca, kod riba najvise, sto se oblace ko slepci, uospte nerazumem, dodjes na date sa patikama prljavim od uglja za crtanje. Ili dodju u pidzami na faxu, zamislite sada kada bi svi po centru beograda bili u pidzami, eto onda po americkom standardu oblacenja to je normalno. Ja nikad necu dozvoliti da me amerika promeni toliko da pocnem da se oblacim ko slepac (nekazem da neko to na ovom forumu radi, cak naprotiv) da nemislim na druge da gledam samo svoje dupe, da sam sebicna svinja koja misli samo na pare, da se pravim i prenemazem a da ti mislim lose iza ledja.
Ali na zalost uskoro cu postati amerikanac i moji u Beogradu ce me uvek gledati tako kao amerikanca
Ne znaci da se neko menja po tom pitanju. Mene ni u Srbiji nije zanimalo to "markirano". Ja samo kazem kako mi se svidja to sto ovde ne pate od toga da im se spolja vidi etiketa koje je sta marke. Kao sto je kod nas slucaj. Nek nema leba da se jede ali nek se vidi da se ima za krpe. Meni to ne znaci da neko dobro izgleda ako je potrosio na krpe ne znam koliko. Ja sam ovde videla te nase tkz. "marke" - odes u outlet i sve je jeftino uopste ne znaci da je skupo. I ne znaci vise ni da nije "made in China".

Evo jedna moja anegdota iz jednog trznog centra da to opisem. Odveli mene neki u trzni centar kao da mi pokazu najekskluzivnije prodavnice. Setamo mi tako, zenske torbice sve po preko 600 dolarjeva, sve sareno, pravljeno u Kini, nista posebno. Ja tako usput bas gledam cene i kontam odakle je sta. I dodjem do marke "Hugo Boss". I pomislim daj da pogledam bas neku haljinu gde li je pravljena, kad na njoj "MADE IN SERBIA". Cijena prava sitnica - 650 dolarjeva. A made in Zekstra. Pa sad sta znaci markirana garderoba? Kupovati Zekstrinu galanteriju pod imenom Hugo Boss za vesele cene? Bilo je masa stvari (osim Kine, Kambodze, i ostalih centara tekstilne industrije) i iz Hrvatske, Rumunije i slicno...

Ja licno mislim da mozes da se oblacis pristojno i bez nekih ekstremnih finansijskih avantura. Pogotovu u odnosu na Americka primanja. Posedovati krpe ovde nije nista posebno bogatstvo. Masa kupuje vise garderobe nego sto ikada obuce. Pa nosi u "Goodwill" pa tako u krug... Imaju te popuste i outlet prodavnice pa se sve da lako naci za veoma povoljne cene...
Reply With Quote