[quote=Siberian;28476]
Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne
Da ali pogresno si razumela, pa ja i sve kupujem markirano u outletima ali naravno biram nije sve isto jel nemaju istu odecu, ali dobro pogresno si me razumela, ja sam i u srbiji uvek gledao da se dobro oblacim ali nerazumem zasto bih se sad ja menjao na nesto nize na neki nivo koji je meni kao licnost nije nepogodan, razumem te u potpunosti da i u srbiji nisi doprinosila na znacaju "markirano" i to potpuno prihvacam i razumem.
|
Ma kapiram ja sta ti zelis da kazem. Samo poredim taj trend kod nas koji svi skoro prate sa ovim sto sam ovde videla. Naravno da imaju i ovde ljude koji prate trendove ali mnogo manje. Bar ja koliko sam videla za svo ovo vreme koliko boravim ovde. Kod nas je to obavezan apdejt, svake godine se nabavljaju stvari u trendu, merka se sta ko drugi nosii ljudi se cene po tome. Ovde koliko mi se cini da je to prisutno samo u nekim mestima i u nekim profesijama. A da generalna populacija uopste ne prati trendove i da nema pojma sta su te marke ili brendovi. Ili im je in ono sto kod nas niko nema pojma sta je. Npr. vidim vole svoje lokalne kreatore tipa Vera Wang ili sta ti ja znam, a ne kao kod nas. Sta mozes da kupis u velikim molovima, to im je obicno mainstream.
E sad sta je za koga pojam lepo obucen to je tako rastegljiva definicija. Za hipstere (kao sto vidim po slikama sa fejsbuka trend koji je brzo presao i na stari kontinent) to je neka odeca koja deluje iznoseno. Za neke druge to je nesto sto je za nekog drugog kicerica budiboksnama.
Ja samo ne vidim konekciju izmedju oblacenja, licnosti i tih nivoa. A opet, ja sam u sustini inzenjer a ne umetnik kao ti. Za mene je bolje prakticno, udobno, kvalitetno a ne nesto sto se namece iz svetskih centara koje diktiraju trendove. Na mom poslu imidz ne cini neku veliku ulogu. Nastup i harizma da, kako govoris, kako tretiras druge i kako se ponasas, ali sam izgled i oblacenje ne toliko.