View Single Post
Staro 26.04.2012, 23:06
Milosdv's Avatar
Milosdv Milosdv je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.01.2009
US lokacija: Hollywood, FL
YU lokacija: Beograd, Voždovac
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik draskoni Prikaz poruke
Pozdrav svima!Hteo sam da postavim jedno pitanjce u vezi sa osudjivanjima,i tako to...Naime,pre 8 godina sam imao problema(citaj,glupirao se),sa ortakom smo pozajmili komsijin auto!I onda baksuz,policija naisla u rutinsku kontrolu,i slucajno naidje na nas!Pa onda pravac stanica,otisci i tako dalje!Proces je trajao godinu dana,kad se doslo na presudu,ja sam u medjuvremenu napunio 18 god,samo su mi rekli caozdravo!Tu se zavrsilo!Sad me interesuje da li ce mi to praviti probleme ako bih bio izvucen na lutriji??
Ma jok bre opušteno nemoj da se paranoišeš, neće ti praviti problem.

Odeš u sud i uzmeš potvrdu da se protiv tebe ne vodi krivični postupak, to dobiješ za 3 do 5 minuta. Nakon toga odeš u sup (opština gde živiš) i tražiš potvrdu da te nema u evidenciji. To dobiješ za 15 dana.
Za obe platiš neke sitne takse i to je to.

Inače ako si napravio neko delo i osuđen si na 2 godine uslovno, posle te 2 godine i jednog meseca (ako nisi prekršio uslovnu) možeš da tražiš potvrdu da nisi osuđivan (brisanje iz evidencije) i dobićeš bez problema kao da se nikad ništa nije desilo. Inače posle 3 godine se automatski briše.
Čak i kada te zaustavi policija ona ne može da proveri na licu mesta da li si ti osuđen ili ne već samo privođen...

Sve što sam ti napisao je tačno možeš i sam da proveriš, prvi deo u pomenutim institucijama a drugi u krivičnom zakonu ili već...

Sve već ima na forumu, nemoj da te mrzi da čitaš.

Pozdrav
Reply With Quote