Diploma
Ja samo prepricavam svoje iskustvo sa intervjua - na svakom kandidatu ipak ostaje da sve dva puta proveri sa Ambasadom jer pravila se izgleda menjaju iz godine u godinu. Moj suprug je izvucen dok smo se zabavljali i po savetu iz Kentakija vencali smo se pre nego sto smo poslali formulare nazad. Iskopirali smo njegove forme i popunili i za mene i nije bilo nikakvih problema. Aplicirali smo 2000-te, on je vanredno zavrsio 4-ti stepen 2001 a intervju je bio u maju 2002-ge (kasnio prilicno zbog 9/11). Kad su proverili njegove dokumente (moje nisu ni razmatrali) rekli su nam da sacekamo jer ne mogu da mu priznaju 4-ti stepen jer nije bio zavrsen u vreme aplikacije. Znaci, samo prenosim sta se desilo. Iskustvo sa tadasnjeg posla nisu mogli da prihvate iako je radio 4 godine jer je menjao poziciju nekoliko puta u okviru firme pa ni na jednom od njih nije bio vise od dve godine. Na kraju (posle vise od sat vremena proveravanja dokumentacije i konsultacija sa konzulom, resili su da mu izdaju vizu na osnovu posla koji je radio pre vise od 7 godina od datuma intervjua ali mu je poslednji mesec na tom poslu ulazio u 5 godina od dana intervjua. Dakle ne nagadjam - prenosim sta je nama receno i kako smo mi dobili vizu ali i dalje ne iskljucujem da su se pravila promenila u medjuvremenu. Dakle, moj savet je da se pozove Ambasada i proveri sa njima koju diplomu prihvataju. Hvala, Zana
|