View Single Post
Staro 02.06.2012, 02:09
Good Spirit's Avatar
Good Spirit Good Spirit je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.04.2008
US lokacija: Bay Area, CA
YU lokacija: Belgrade
Nepromenjeno

Ja radim u IT firmi, koja je spada u manje bar što se tiče zaposlenih (10 stalno zaposlenih + dosta na ugovor).

Kod mene je sve stvar dogovora, jer smo mala firma u kojoj su svi ljudi sjajni pa nema potrebe za nekom kontrolom.

Zvanično imam 2 nedelje plaćenog odmora + praznici + kada sam bolestan samo javim da neću doći. Mogu da radim od kuće skoro kada god hoću, mada praktikujemo svi da budemo ponedeljak i petak kući a ostatak nedelje u kancelariji. Ja srećom ne gubim vreme na put do posla, pošto živim na 10min kolima.

Radim uglavnom oko 50 sati nedeljeno i to samo zato što ja tako hoću. Oko 9 stignem na posao i oko 6 odem, pauzu za ručak mogu da iskoristim kako hoću i niko mi ne gleda na sat kada ću da idem i koliko ću da ostanem.

Gotovo svaki vikend od kuće uradim nešto za posao iako se to od mene ne očekuje, ali ja jednostavno kada vidim da imam neki "task" ili email za mene želim što pre da rešim.

Ceo posao se zasniva na poverenju i završenim zadacima, dokle god ih odrađujem ne zanima ih puno kada radim.

Evo baš prošlog meseca sam neplanirano morao da odem za Srbiju, par dana pred put sam im rekao da treba da idem, rekli su mi nema problema, ali pošto nam je bila frka sa jednim projektom u kome ja učestvujem ja sam iz srbije svaki dan koliko sam stigao (obično 2-3 sata) radio.

Prekovremeno mi nije plaćeno zato što ga ja ne prijavljujemm ali isto tako često kada odem ranije sa posla jer mi se ne radi ili mi koncentracija loša niko ne kaže ništa.

Meni za sada odgovara ovakav sistem i mala kompanija, za ubuduće ćemo da vidimo.