View Single Post
Staro 05.06.2012, 18:42
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Sta ce ti putno osiguranje ako se iseljavas? Uzmi ovde zdravstveno kad stignes.
Ne brini previse za konvertore na 110V, moze i ovde da se nadje na svakom cosku, ali ako vec imas, ponesi, posebno ako mozes da nadjes napajanje za laptop i slicne uredjaje koji imaju transformator i "americku" uticnicu.
Svakako porebaci evre u dolare, nema nikakve potrebe da donosis bilo koju drugu valutu, jer ces izgubiti na kursu ako ovde menjas.
Prirucna apoteka - svi mi volimo da se sami lecimo, tako da savetujem da odmah pocnes da sakupljas zalihe antibiotika, koji su ovde iskljucivo na recept. Ako imas i neke druge koje redovno pijes, ponesi zalihu barem za prvo vreme (visok pritisak i sl.). Aspirini, brufeni, sredstva protiv alergije, proliva, zatvora i sl. su u slobodnoj prodaji, pa ne moras da cimas.
Eksterni hard sa svime sto imas u digitalnoj formi, narocito fotke, domaci filmovi, muzika i sl. Nije neophodno ali dobro dodje... :-)))
Ne treba ti nikakav racun za laptop, moze da ide uz tebe u kabinu, plus jedan rucni prtljag.
Nema ovde "priznavanja" nasih diploma. U sustini ih zabole sta si zavrsio, ako imas srece i preporuku, mogu da ti daju sansu da pokazes sta znas i umes da radis, i samo se to vazi. Postoje varijante da se u nekim ovdasnjim agencijama uradi evaluacija diplome, imas to detaljno na forumu, nadji tu temu ako te zanima. Ja radim na Medical College of Wisconsin, cista nauka i research, a uopste mi nisu trazili evaluaciju i sl. kada je diploma u pitanju, vec im je bilo dovoljno da im posaljem u elektronskoj formi kopije moje redovne i magistarske diplome koje sam sam preveo i overio kod sudskog tumaca pre puta. Teoretski, mogao sam da prodjem sa totalnim falsifikatima, ali je posle trebalo pokazati sta znam... i eto me jos uvek ovde, sljakam. Nemoj da se opterecujes da li ti je diploma validna, jer ili ti nije bitno uopste ili ti ne vazi ako ti treba licenca za neki posao (lekari, veterinari, advokati, zubari i sl.)

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day