Citat:
Prvobitno poslao korisnik olivera77
Ovo polemisanje sa Walmart za i protiv se moze uporediti i sa srpskom kampanjom "Kupujte domace".Upravo to se desava sada i US da se afirmisu grupe,a i prodavnice u kojima je sve "Made in America" i sasvim podrzavam to.
Nemam nista protiv da se za neki pocetak kupi u Walmart nesto osnovno,ali ipak moramo izgraditi svest o dobrobiti nas samih kupovinom onoga sto je proizvedeno u Srbiji ili US.
Ima ljudi koji kupuju recimo escajge,tanjire,serpe kod Kineza ovde,cena je 3 puta manja od cene domacih proizvodjaca,ali je isto tako i vek trajanja istih mnogo kraci.Pritom se pitas koju kolicinu teskih metala imaju ti proizvodi u sebi napravljeni u Kini.Mnogo puta je bilo u vestima o stetnim agensima koji se nalaze cak i u decijoj garderobi i igrackama.Pa ko voli nek' izvoli i kupuje kinesko.Ja jok.
Da se razumemo nemam ja nista protiv Kineza niti smatram da je sve njihovo lose,naprotiv,smatram da imaju i oni kvalitetnu robu,ali ona na zalost nije tako cesta kod nas na Balkanu.
@sonofamom ako nemas sta da napises ne spamuj teme 
|
U mom mozgu je i dalje Kineska roba djubre. Ne bi kupila namestaj neki u walmartu nema leba naravno. Ali sto se tice stvari za licnu higijenu, volim da menjam razlicite marke i ne treba mi vise ogromnih prozivoda iste marke ko sto mozes da nadjes U Costco-u. Meni taj skladiste princip zvuci dobro za one koji uvek kupuju isto, vece porodice, one sa velikim spajizom.
Ja licno sam za mesano, ne iskljucivo ovo ili ono.
A sto se tice kupujmo domace, u jednom najnabudzenijem molu gde su me neki nasi koji zive ovde vec preko 10 godina i standard im je sasvim ok, a gde su rekli da idu "samo da gledaju", ja sam isla od stvari do stvari - Made in China, Made in China. A cene da se onesvestis. I tako ti ja dodjem do sekcije "Hugo Boss" kad ono imam sta da vidim "Made in Serbia". Pravi Zekstra.