A da se ljudi prijavljuju bezveze to je masovna pojava. Verujem da sigurno hiljadu ljudi iz Srbije bude prijavljeno godisnje tako sto ih neko iz Amerike ili Evrope (van granica Srbije) prijavi. Pa i svako od nasih forumasa koji su u Americi prijavi, podseti na prijavu ili predlozi nekome da se prijavi. To je normalno. Pre neki dan sam sreo lika na jednoj svadbi u BG koji zivi u Americi i nabrojao mi je 5 ljudi iz mog kraja koje on prijavi iz Amerike. To se isto verujem masovno desava i sa kandidatima iz BiH i Hrvatske. Zvanicna statistika je smesna kada kaze da se sa nasih prostora prijavi tako malo ljudi navodno 10-tak hiljada ljudi, a znamo da popularnost lutrije raste i da se na nju prijavi i kurta i murta. Pricao sam sa drugarom iz Bosne i kod njih se prijavljuju ljudi koji zive u Bosni od strane rodbine i poznanika direktno iz Amerike. On veruje da se par stotina ljudi koji zive u Bosni prijavi iz Amerike. Ako pogledamo da zvanicna statistika kaze da se iz Bosne prijavi 2000 ljudi godisnje ispada smesno da se hiljadu prijavi iz dijaspore i samo jos hiljadu samostalno iz Bosne na toliku drzavu sa 4 miliona stanovnika. Zamislite bre zvanicno samo 12 hiljada prijavljenih iz Srbije a 7 miliona stanovnika Srbije gde i malo dete zna za lutriju! Samo se iz Beograda verujem prijavi 10 hiljada ljudi,a gde je Vojvodina, Sumadija i jug Srbije. To nije realno i verujem da skrivaju podatke.
|