Citat:
Prvobitno poslao korisnik mijan
Ako kazes da skoro svako ima po neku pucaljku, da li postoje strelista ili neka takmicenja, lov i slicno gde legalno mozes povremeno koristiti radi hobija to oruzje? Mislim, toliko oruzja a da svi drze kod kuce i cekaju lopova nema logike da mogu mirovati, narocito neki napaljeni likovi. Kod nas ima logike, jer znam neke ljude u manjim mestima koji su kupili pistolj i tako im stoji u ormaru 30 godina i nikad ni metka nisu ispalili iz njega, a kupili ga samo u slucaju ako dodje lopov.
|
U dosta drzava smes da ucmekas lopova ako ti udje u kucu. Ulazi na tvoju teritoriju, imas pravo da je branis a da te posle ne optuze a kamoli da odrobijas. Taj zakon vazi u nekim drzavama a u nekim ne vazi. pogledaj ovo
klikni i ovo
klikni. U Indijani gde sam zivela 4.5 godine taj zakon je na snazi, a ovde u Virdziniji nije pa ima mnogo vise pljacki po kucama. U Indijani ima svega drugog po ulicama ali ovo znaju pa drze naoruzanje i svakavih organizacija ima.
Masa ljudi, pogotovu ekstremnih republikanaca ne veruje u drzavu i to koliko ih ona stiti pa vise veruju sebi i nekoj zastiti koju sami mogu sebi da priuste.
Izguglaj "militia" i "NRA". Nesto od onih starih "divlji zapad" vremena im je jos uvek ostalo.
Kao da je pa kod nas ranije bilo sta drugacije. Ja se secam mojih prvih izlazaka u grad, odemo u diskoteku, policija napravi raciju a kad pogledas sta ostane na podu ne mozes da verujes. Gomila oruzja. Godina 1990. Setite se filmova Rane i slicnih. Uzas.
Kad sam bila na praksi u predgradju Detroita i jedne noci kad smo culi pucnjavu i kad sam pricala sutradan ljudima na poslu, oni su sa smeskom rekli sta ti treba ima sta hoces za oko 450 dolara.... Jeza ziva... Kad samo procitas po vestima koliko dece ovde nastrada tako sto nadje oruzje roditelja u kuci uzas. I naravno sve ove jako debilne stvari sto se s vremena na vreme dese. Ja na poslu imam trening sta da radim u tim uzasnim situacijama, kuda da bezimo i sta da radimo.