Imas strelista na svakom koraku + Gun party-ije ?! + skoro svako ima ranch pa na svom posedu mozes da pucas koliko hoces.
Na strelistima vaze jasna pravila, nema alkohola, ne mozes da dodjes pijan, postoje "staze" za svakoga i rokas. Mozes da doneses svoje oruzije ali mozes i da tamo iznajmis.
Na zurkama vaze slicna pravila, postave mete, cesto prave mete ili burad, flase, itd ... poredjaju svo oruzije na sto. Ima tu da se nadje od snajpera do pistolja i rokaj. Nema alkohola, onaj ciji je posed ima veliku odgovonost ako se nesto desi ide u zatvor.
Posto obicno cela poenta okupljanja je rostiljanje ili okretanje praseta ili jagnjeta

Puca se obicno pre svega toga i to se javno posalje svima koji zele da dodju, tako da ako ne zelis da gledas to dodjes malo kasnije i tada se otvara alkohol i jede. Naravno posle zavrsetka pucanja, obicno u tacno odredjeno vreme, svo oruzije se sklanja i zatvara.
U principu koliki god bio protivnik toga, jer mislim pored toliko hobija ti nasao da pucas?! Pravila se postuju jer niko ne zeli da se povredi. Ako ostali procene da je neko neozbiljan, ne dozvole mu da puca.
Cela ta prica oko Teksasa i kolicine oruzija je istinita, ali ljudi uglavnom imaju oruzije koje drze kuci u sefu za slucaj samoodbrane. I da tu bude jasno, jeste tacno da ti nekoga mozes da ubijes na svom posedu, ali to mora da bude iskljucivo kao poslednja opcija. Cak i kada se desi u opravdanoj odbrani sleduje ti dugacko sudjenje i dokazivanje. Osim ako nisi majka koja je prisutna sa malim detetom ili je trudna, tada se to zavrsava veoma brzo.
Trenutno postoji inicijativa ljudi da se znacajno poostre uslovi za dobijanje oruzija ali videcemo kako ce to da ide. Postoji snazan lobi proizvodjaca, ja se nadam da ce to da se desi.
Primer: kod mene u firmi ja sam jedini koji nema oruzije u svojoj kuci. Svi imaju bar pistolj. Dobra stvar je sto ti cesto i ne treba, u Teksasu postoji pravilo da imas pravo da branis komsiju na njegovom posedu. Budi samo dobar sa komsijama i nema sta da brines.