Citat:
Prvobitno poslao korisnik bora
sto se tice IT -ja plate vam definitivno "padaju" (u odnosu na pre desetak godina) i tu nema sta da se raspravljamo - isto tako postoji i mali sitan problem a to je "outsourcing " (verovatno tvoja "omiljena" rec -IT se "prebacije " u Indiju /Aziju ) i na kraju to je industrija gde je "radni vek" po firmi najkraci -znaci na svakih nekoliko godina dolazi novi talas IT strucnjaka koji znaju i vise i bolje i samim tim "ugrozavaju" stariju ekipu -ja znam dosta o IT -ju (moj brat se time bavi u Francuskoj za EDF) i upoznao sam dosta tvojih "kolega" u US pa i par njih u SF - to nisu preterano "matori" ljudi (oko 40-45 godina) ali su tokom zadnjih 5-6 godina "ispali iz igre" iako su imali decenije iskustva -sada na primier mogu da rade samo part time ili neke sitne projekte po ugovoru -jednostavno su se setali od firme do frime svakih 3-5 godina dok na kraju nisu bili kasirani u jednom trenutku .
|
Good Spirit je lepo objasnijio firme koje posluju na americkom tlu sve manje i manje outsorcuju jer se radjaju nove generacije koje brze i bolje prate tehnologiju.
Amerika nije komunizam gde se zaposlis u jednoj firmi radis jedan posao 30 godina i odes u penziju - TO NE POSTOJI! Ako ti se to ne svijdja postoji gomila drzava na ovome svetu koja i dalje tako fukcionise ... te izvolite gospodo.
Ako zelis da prezivis i da zaradjujesh koliko mislis da trebas moras da se boris za to i da pratis tehnologije. Ne postoji vise jedna tehnologija koja ce tu biti narednih 10 godina. Vrlo jednostavno riba koja pliva prezivi.
Nije mi jasno kako je moguce da covek koji je u IT-u ispadne iz tehnologije i zasto?
IT u Evropi i ono kako se radi u evropi nema apsolutno nikakve veze sa onim kako se radi u Americi verovato ili ne!
Nije bas ni toliko bitno za koga radis vec sta znas... jer znanje sa sobom mozes da poneses, usavrsish i niko ti no ne moze oduzeti a firma te u svakome momentu moze otpustiti (kao prethodno pomenute kolege iz IT-a)