View Single Post
Staro 17.09.2012, 20:49
NightSky's Avatar
NightSky NightSky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.01.2012
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik edinze Prikaz poruke
Zeljko hvala,poslusacu savjet jer se oko formata fotografije izuzetno slabo razumijem i bez pomoci fotografa sam nemocan. Dakle cekam zvanicna pravila,hvala jis jednom.
Mi smo predhodne dvije godine radili ovako (a i ove ćemo): sačekamo da objave uputstva (da slučajno nije došlo do nekih promjena), vidimo šta se traži i onda suprug i ja odemo kod profesionalnog fotografa (jednog od provjerenih u Sarajevu, jer ne želimo riskirati i "kiksati" na banalnoj stvari) i tražimo sliku za USA vizu. Naravno, fotograf nam ponudi i slike u digitalnoj formi na CD-u, ali to naplaćuje dodatnih 10-ak KM po slici. U digitalnoj formi ne uzimamo, nego gotove slike skeniramo za 1 KM obje kod nekoga ko zna svoj posao i pri tome tražimo da nam skenira u traženoj rezoluciji i kako već oni zahtjevaju. Nakon toga kod kuće u Photoshopu još malo dotjeramo dimenzije, da bude 600x600 i to je to.

Ako se baš ne snalaziš sa Photoshopom (za podešavanje dimenzija slike), vjerovatno i u Zenici možeš naći fotografa koji će to rado uraditi za tebe za dodatni novac.

DV 2020
Reply With Quote