Mislim da novi pasos nece mnogo da pomogne, obzirom da su nam se svima pasosi menjali u toku poslednje decenije pa i njemu, te samim tim, njegovo prekoracenje nece *dokazivati* niti osporavati izgubljenim pasosem.
Naime, kada je bio u ambasadi prvi put, legalno otisao, intervju itd..on je dao svoje podatke, otiske prstiju i sl, te ga oni da se tako izrazim *imaju* u sistemu, jel..
verujem da sam *komp* koji bira koga ce izvuci nema pojma o tome ko je sta prekrsio (na forumu imas ljude koji su i dalje na crno u USA a izvukose ih na lutriji), medjutim kada dodje do slanja formulara iz prve koverte, tu se problem javlja...ispunjavnje pitanja..da li ste nekad bili, kako koji vam je ssn broj sta ste radili..bla bla...a on tu bas ne moze da se pravda izgubjenim pasosem.
naime, imam i ja slican problem, s tim sto kod mene nije bio overstay i u tom smislu prekoracenje vize vec sam promenila lokaciju i posao *na svoju ruku* dok sam bila na Work and Travel programu, vratila sam se u Srbiju u predvidjenom roku, vratila svoj ssn, i onaj kartoncic na izlazu na aerodromu...ali do dana danasnjeg ne znam jesam li im se, da tako kazem zamerila

- a sve me nesto strah da ih pitam
Sve u svemu, oprosti na opsirnosti, hade prvo da sacekamo izvlacenje, pa da kazemo hop...ovako mu sve dodje..badava