[QUOTE=dinoimigrant;32445]pozzz imam par pitanja, pa se nadam da cu ovdje brzo dobiti odgovor :;D:
Ako imam zavrenu 4 godisnju el.tehnicku skolu dali pisem high school degree ili no degree i sta to uopste znaci ?
Na mailing adressi sta da napisem pod 8e district/country/province/state s obzirom da zivim u BiH, a znamo koliko ovde ima entiteta, kantona itd. Glupo mi pisati Federacija BiH/TK/Tuzla :D pa sam mislio samo Tuzla napisati i pod 8d i 8e, iskustva ?[/QUOTE]
Završena 4-godišnja srednja škola je high school degree. No degree bi bilo da nisi završio, tj. maturirao, odnosno dobio diplomu o završenoj srednjoj školi.
Pod 8e možeš staviti entitet ili kanton (za Federaciju). Ja sam do sada pisala Federacija. Kao što je istaknuto na više mjesta na forumu, adresa je za poštara, a pošto oni više ne šalju koverte običnom poštom, nije toliko bitno.
[QUOTE=curlika;32453]Koja je fora kod termina: Case number ili Confirmation number? Po zavrsetku moje i zenine prijave dobili smo stranicu gde pise: Success, pa navedeno ime nosioca prijave, Confirmation number, Year of Birth i Digital Signature.
Nema uopste pojma; Case number a i ovi Confirmation number imaju na pocetku 2014 a sve ostalo su slova ili brojevi (16 cifara), cak kod zeninig izvestaja, posle 2014 slede sve samo slova.[/QUOTE]
Confirmation number dobiješ kad se registruješ, što si već napravio, i s tim brojem u maju iduće godine provjeravaš jesi li izvučen. Confirmation number počinje godinom (2014 u ovom slučaju).
Ako/kad te izvuku, onda dobiješ Case number, prema kojem pozivaju na razgovor u ambasadu. Što niži case number, to prije razgovor.