View Single Post
Staro 12.10.2012, 23:45
Cosmo's Avatar
Cosmo Cosmo je offline
Drug član

Datum prijave: 07.10.2012
US lokacija: Gdje god je bolje nego ovdje
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

[QUOTE=landlord;32302]Svakako da treba da se angazuje neko jako strucan.
Pogotovo sto ljudi kad se odlucuju da prodaju biznis koji i nije nesto, oni ce prikazati na taksi da su ostvarili dobitak i samim tim platiti vise takse, ali ce na papirima izgledati kao da biznis pravi pare.

Ovde u USA je to koliko sma primjetio dosta neregulisano osim ako kompanija nije public ili zeli da bude public u nekoj blizoj buducnosti pa se pridrzava SOX standarda. Pogotovo manje firme mogu da prikazu dosta cudne (frizirane) izvjestaje. Znam neke ljude koji posjeduju vise zgrada koje izdaju i svaku zgradu kupuju na drugu kompaniju. U slucaju tuzbe i slicnih gubitaka ovim se osiguravaju.

Opet zavisi od tipa biznisa. Ako hoces da pokrenes nas restoran kao sto to radi sccore onda je mozda i lakse da krenes sam od pocetka. Ako zelis neki sub-way, onda je mozda lakse neki vec uhodan, jer su oni toliko zastupljeni da ih ima na svakom cosku.

Uglavnom dosta siroka tema i zavisi od tipa biznisa koji hoces da pokrenes. Procedure za pokretanje firme su jako jednostavne i mislim da skoro sve mozes online uraditi.[/QUOTE]

Landlord, hvala na odgovorima. Svakako bi se trebalo dobro posavjetovati prije pokretanja ili kupovine biznisa ili fransize. Konkretno, interesuje me nesto sto moze biti mali porodicni biznis i donijeti par hiljada zarade mjesecno. Interesuju me i home based poslovi, ono kao part time ili dodatni posao, ima li neko iskustava s tim?