Izvinjavam se, nisam odgovorio na pitanje koje je postavio fipe - da, iako zivimo u relativno skupom delu grada, iako moja plata nije nikakva, a moja supruiga radi pola radnog vremena za jos manju satnicu nego ja, ipak zivimo opusteno i mnogo bolje nego pre. Vremenom smo potpuno prestali da brinemo o cenama proizvoda u samoposluzi, kupujemo ono sto nam se svidja i sto mislimo da je kvalitetno. Od onoga da smo gledali svaku cenu kada smo dosli, sada o tome ni ne razmisljamo. Garderobe se nakupilo mnogo vise nego sto smo imali pre, sto rece moja zena "Imam vise cizama nego ikada u zivotu".
Kada je Vuk u pitanju, tu tek nema nikakve stednje, sve sto mu terba, bilo od opreme, odece, knjiga i sl., pa do raznih aktivnosti (plivanje, fudbal, skauting), sve placamo bez oklevanja. Isli smo par puta za vikend do velikih zabavnih parkova u okolini (Six flags u Ilinoisu, Wisconsin Dells ovde kod nas). Isli smo na hajking kroz prirodni rezervat. Sve vaznije datume obelezimo vecerom u restoranu, nekada i skoknemo kada nas mrzi da ista srpemamo. Uz sve to smo uspeli ovog leta da odemo do Diznilenda na nedelju dana, a nadam se da cemo sa ovim tempom uspeti da dogodine ustedimo dovoljno za put do Srbije (malo se ponavljam, ali je u svrhu odgovora). Uz sve to nismo ni centa u dugu, bas sam nedavno saznao da nem je kreditni skor (za protekle dve godine koliko ga gradimo) prebacio 750.
Sto duze zivimo ovde, cini mi se da sve vise pocinjemo da prihvatamo americki nacin ponasanja - da cenimo svoje vreme, da zelimo da ga provodimo sto kvalitetnije (tu je bitna razlika, za njih je kvalitetno da se ozderu i oblocu), pa obilazimo muzeje, izlozbe i sva druga desavanja na ustrb vremena provedenog u kuvanju, spremanju stana i sl.
Da sve sazmem u par reci - zivimo bolje, sadrzajnije, opustenije i veselije nego pre, a pri tome smo jos uvek na donjim stepenicama. Ne mogu ni da zamislim sta je tek malo vise, sa boljim zaradama, nadam se da cemo jednog dana i to otkriti :-)))
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
|