Tema: Ako neko zna
View Single Post
Staro 23.10.2012, 06:23
Naja Naja je offline
Član

Datum prijave: 25.07.2011
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik oskark Prikaz poruke
Kao sto je receno, treba dobrto da se raspitas. Kaze ako planiras da budes duze od 6 meseci van zemlje treba da uzmes reentry permit, mada ako sam dobro procitao to je za odsustvo duze od godinu dana. no takodje ako ostajete duze od 6 meseci u jednoj kalendarskoj godini, mislim da i tada treba da se raspitate o duzini i sta treba/dal treba bilo sta. Jer cak i ako dobijete Reentry Permit, ne znaci da ce vas na ulazu pustiti da udjete u zemlju, jer se obicno smatra ako duze od 6 meseci ostajete van zemlje, mogu smatrati da niste ozbiljni sto se useljavanja tice.

imate recimo na sajtu USCIS
Ali opet sa druge strane to generalno vazi samo za nosioca GC. Dok za derivate mozda znaci nesto drugo.

Dok recimo residence od US znaci kao sto je citirano u sledecem iz zakona o continuated residence, a pored toga i oznacava period izmedju 6 i 12 meseci

A recimo pise isto i ovo
Tako da je po mom misljenju najbolje kontaktirati ambasadu i videti sta oni kazu.
I ja mislim da je nabolje da se raspita u ambasadi. A sta ako u amabasadi kazu da se moze, a na granici vas vrate ?

Last edited by Naja; 23.10.2012 at 06:30.
Reply With Quote