Vic se odnosi na SFRJ. A da mi Srbi stalno sebe velicamo mi smo najbolji, nasa priroda je najbogatija, imamo najbolje vino (kao da smo ga izmislili), nase reke nasa jezera...itd itd itd itd itd itd u nedogled. Jeste, sve to stoji imamo lepu prirodu , izvrsnu kuhinju, rakiju.... ali nismo mi izmislili ni krompir, ni vino, ni sport.
I dodjemo do onoga "Ko visoko leti nisko pada".
Meni to tako deluje, mozda i imamo sve i svasta ali nikako to da iskoristimo.
Gledao sam emisiju o jednom mestu u Australiji koje nema nikakva bogatstva prirode niti pogodnu klimu za poljoprivredu vec imaju samo pesak.
Konstruisali masinu jedinu na svetu za preradu peska i postali jedno od najbogatijih mesta u australiji i najveci proizvodjaci i preradjivaci peska u svetu, medju prvih 10 najbitnijih za australijsku ekonomiju.
LJUDI SE OBOGATILI OD PESKA!!! E sad ili smo mi glupi da iskoristimo ta nasa bogatstva prirode ili necemo ili nemamo sve to za sta se hvalimo.
Posto se bavim marketingom uzecu za primer AJVAR. Svi znamo sta je Ajvar i to jesmo mi izmislili. E sad sto je nama toliko trebalo da se setimo da to brendiramo kao nacionalni proizvod? dok smo se mi resili Makedonci brendirali i sada je u svetu Ajvar poznat kao makedonski proizvod.
E to je posao privredne komore, izgleda da ne rade svoj posao kako treba, ne umeju ili ne zele. SRBIJA: Drzavna firma, plata ogromna, fotelja izlizana od sedenja, 20 kila kafe na 10 coveka se trosi dnevno.....i hocemo da funkcionisemo....JEDNOG LEPOG DANA
|