View Single Post
Staro 29.10.2012, 20:11
oki9 oki9 je offline
Drug član

Datum prijave: 03.10.2012
Nepromenjeno

Odgovori na ta pitanja ce uvek zavisiti od ljudi koji odgovaraju..
bilo je ovde na forumu slucajeva koji su nosili 1000 evra i bilo im je dosta, a bilo je ljudi koji su nosili 30000 evra i jos im nije dosta...
porednajbolje volje forumasa, ne moze ni da se odgovori na ovo...
zavisi u koji deo USA ides, u koje mesto, da li je metropola u pitanju ili neka zabit, da li imas nekog kod koga bi ziveo prva dva meseca ili nemas, da li te u nekim naznakama ceka posao tamo ili ne ceka, da li si probirac po pitanju posla ili nisi, da li si razmazen po pitanju ishrane i odevanja ili nisi...etc
u zavisnosti od grada ili kraja u koji ides iznajmljivanje stanova (opet u zavisnosti od koliko spavacih soba ima) se krece od 750 dolara do 2000 dolara, neki prosek nista fenseraj i slicno.
stanovi su nenamesteni po pravilu, namesteni kostaju vise, da li je ukljuceno struja i voda u tu cenu rentiranja ili nije..i to menja cenu
takodje kraj grada u kojem iznajmljujes stan diktira cenu
svakako treba znati da je tamo NEMOGUCE (ili skoro) iznajmiti stan cim stignes, iz razloga sto ste takoreci nepostojeci pre dolaska u usa, tj kreditni skor vam je nula...za gradjenje kreditnog skora tj istorije potrebno je vreme.
skoronijedan stanodavac vam nece iznajmiti stan samo zato sto imate novac, sve i da im platite unapred...jednostavno nece i to je to.
najbolje bi bilo, da ako nekoga imate tamo gde ste se uputili, zamolite da to ucini za vas, tj da bude potpisnik zakupa stana dok vi kroz par meseci ne stvorite kreditnu istoriju
takođe, i za bilo kakvu kupovinu, a da nije keš lova, u vidu auto i sl, potrebna vam je kreditna istorija...sve u svemu, naravno da se moze preziveti par meseci al mora malo da se pomučite., ako idete onako na bum sami..
akoneko od forumasa moze malo detaljnije da preprica, nek izvoli..
ja nisam tamo, ali su ovo iskustva koje sam iscitala na ovom forumu, a i moje skromno koje sam stekla dok sam par meseci zivela u USA
POZDRAV I SVAKO DOBRO