View Single Post
Staro 31.10.2012, 19:36
curlika's Avatar
curlika curlika je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.02.2012
US lokacija: Las Vegas, Houston, Chicago
YU lokacija: Sombor-Novi sad, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku curlika
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mijan Prikaz poruke
Ja sam jedan od onih koji imaju zavrsenu trogodisnju skolu a zatim i Visu skolu.
S obzirom da nas ima takvih na forumu a da nema sigurnog odgovora medju nama, poslao sam email ambasadi gde sam pitao za moju situaciju i da li imam pravo ucesca na lutriji.
Dobio sam sledeci odgovor:
Odgovor na vase pitanje je da trebate imati ukupno dvanaest (12) godina kontinuiranog redovnog pohadjanja skole. Ukoliko ste vanredno polagali ispite onda se ne kvalifikujete za podnosenje zahteva.
Nadamo se da ce vam ova informacija biti korisna.

E sad to vanredno polaganje moze opet da se nasiroko protumaci?!
Ja sam odmah sa trogodisnjom skolom sa 18 godina upisao Visu skolu ali bilo je tu obnavljanja prve i druge godine usled porodicnih problema pa sam tek sa 24 godine diplomirao. Nisam bio budzetski student nego samofinasirajuci ali se nikad nisam ispisivao u toku studiranja. Redovno slusao predavanja i obnavljao godine po potrebi. Znaci ukupno studiranje od 5 semestara je trajalo nekih 6 godina.
Da kazem jos da mi nisu odgovarali na email pa sam ga slao 3-4 puta,a na novo pitanje da mi ovo dodatno protumace nema odgovora ni posle treceg emaila.

Sta mislite sta je za njih vanredno studiranje?
Da li misle na godine starosti studenta kada je poceo studiranje? Da li misle na duzinu studiranja? Kako uopste utvrdjuju da li je neko vanredno studirao? Na diplomi pise upisan te i te skolske godien i diplomirao tada i tada, ne pise da li je redovan i vanredan?
Najgluplje bi bilo da me nakon 7 godina ucesca izvuku a da mi onda ne odobre vizu.
Odgovor na tvoje pisanje usledjuje se sa pitanjem: Da li prilikom Intervjua u ambasadi kad vec dodjes na zakazano, podnosis diplome i osnovne (osmogodisnje) i srednje (cetvorogodisnje) skole??? (a jos ko ima i fakultet i to). Ja nisam na forumu naisao na to da je neko pisao da je morao nositi diplomu osmogodisnje i diplomu srednje skole da bi oni videli da li si ti posle osmogodisnje odmah nastavio sa srednjom ili si imao prekid. Zato smatram da je odgovor koji si dobio "neustavan" jer se nosi diploma zadnjeg nivoa obrazovanja. Dakle, u tvom slucaju Vise skole. To mi je neko logicno razmisljanje. A da cetvorogodisnja srednja skola vazi kao limit za one koji nemaju naknadno nikakvo obrazovanje vec samo cetvorogodisnju. Tako da nemas za sto strahovati. Samo nek te selektuju (vise volim tu rec), pa verujem da ce sve biti u redu. (a svakako i ne mozes nista promeniti i da hoces tj. moras).