Jasno je da je 8+4=12 i o tome ne treba raspravljati bez obzira sta imamo posle toga zavrseno. Ti ljudi prolaze.
Sta sa onima koji imaju 11 godina + nesto posle srednje skole (4. godinu vanredno ili Visu skolu)? Nema odgovora sta je vanredno studiranje?!
Ja mislim da je za njih vanredno studiranje sve ono sto covek upise preko 20-22 godine zivota odnosno sve ono sto ne upise odmah do 20. godine. To sto si ti stekao posle 45. godine Muzicku akademiju za njih ce biti vanredno jer samo po godinama starosti mogu reci da je neko vanredno zavrsio. Na diplomama ne pise. Ne verujem da je to bas tako kao sto kazes samo se gleda najvisi stepen obrazovanja i to poneses. Pa onda tako neko sa trogodisnjom srednjom neki elektricar, automehanicar moze u 50. godini otici na neki privatni turbo fakultet ili skolu i kupiti neku master dplomu i traziti iseljenje sa tim.
Oni iz amabasade su odgovorili i to nije zezancija. Ne priznaje se Visa skola ako je vanredno zavrsena. Znaci meni ili nekom drugom ko je u mojoj poziciji ako to ne priznaju mozemo se slikati sa trogodisnjom skolom bez obzira sta mi mislimo sta je logicno i neustavno. Kome da to objasnim? Konzulu? Boli njega uvo.
|