Citat:
Prvobitno poslao korisnik TUZLAKDV14
Mijane
Srdacno se zahvaljujem na ovome odgovoru.Bas Vam je svaka recenica jedna tema koja mene zanima i odlican odgovor.
Ma tako sam nesto i kontao.Ali s obzirom na moje iskustvo u radu sa njihovim kompanijama moj plan je nesto kao: da ja prvi odem na neki period od 1 godinu,nadjem posao i zaradim odredjenu svotu da povucem moje ostale.Otprilike,mi imamo novac za te pocetne uplate viza za sve,ljekarski i sve ostalo...ukljucujuci moj odlazak tamo sa nesto $$ dok ne pocnem raditi.Eeehh..mene zanima sada da li je to izvodljivo da ja budem tamo 1 godinu bez mojih...da li USA nesto uslovljavaju,neki vremenski period,kada moji ostali MORAJU doci.S obzirom da sam za njih radio na istoku,ponekada "u komadu" 11 mjeseci bez dolaska kuci na R&R,nece mi tesko pasti 1 godina da tamo budem bez svojih.
U svakom slucaju,hvala za predjasnju pomoc.
|
Ta je tema i mene mucila. Sta se moze traziti za ostatak porodice ako propadne tih 6 mj. Malo gledala na forumu, ali jos nisam naisla. Nesto sam naletila za vizu za sjedinjavanje obitelji samo ne znam koliko se ceka i kakva prava gubi ostatak te familije kada dodje za razliku da su odmah isli. Prosvrljaj malo po forumu. Ja listam citam pa vidim neki zanimljiv naslov teme otvorim, udjem u tu temu i zaboravim sta sam trazila.