View Single Post
Staro 06.11.2012, 00:29
tuki789 tuki789 je offline
Član

Datum prijave: 14.07.2012
US lokacija: mozda miami,new york
YU lokacija: Bela Crkva
Nepromenjeno Rad u fabrici USA!?

Dragi forumasi,otvaram svoju prvu temu i nadam se na dobrom mestu. Kao prvo zeleo bih da kazem da Vam je forum odlican kao i svi clanovi i veoma je lepo sto pokusavate da docarate zivot u Americi nama koji smo u Srbiji. E sad konkretno kao sto i sam naslov teme kaze interesuje me rad u proizvodnji. Voleo bih da cujem neke licne primere za ovakav vid posla. Ja zivim u Srbiji i vec skoro 7 godina radim u proizvodnji i bogami poprilicno sam se izvestio. Poceo sam kao pomocni radnik u proizvodnji pa napredovao do pomocnika rukovaoca masinama, pa posle odredjenog vremena postao poslovodja,nakon toga kontrolor kvaliteta i kada sam zavrsio fakultet Menadzer proizvodnje (studirao sam i radio). Inace sam po struci dipl.ing.prehrambene tehnologije. Da li ima nekoga da radi ili poznaje nekoga u nekoj proizvodnji bilo kot tipa i na bilo kom radnom mestu (viljuskarista,pomocni radnik,rukovaoc masina,menadzer...)? Kakvi su uslovi rada u ovoj bransi, kolike su zarade, radno vreme i sl. Naime, sve stvari vezane za rad u fabrici, proizvodnji u USA nebitno u kom gradu su dobrodosle u ovoj temi.
Moje radno mesto u Srbiji je u Beloj Crkvi (Vojvodina,Banat blizu Vrsca a 100km od Beograda). Radnim u firmi koja se bavi proizvodnjom kerozinskih potpaljivaca (popularno zvane hepo kockice). Prethodno radno mesto mi je bilo u mestu pored Bele Crkve a firma se bavila proizvodnjom plasticne ambalaze i offset stampe. Da li po dolasku u USA postoji sansa za nase ljude da se zaposle u nekoj proizvodnji (nebitno na kom radnom mestu)???
Pozdrav...
Reply With Quote