View Single Post
Staro 07.11.2012, 07:06
peja's Avatar
peja peja je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.11.2012
US lokacija: u nekoj lepoj i finoj državi, kad me izvuku odlučiću ;)
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik oki9 Prikaz poruke
Obzirom da si aplicirao, nadam se bar, po zemlji rodjenja, sto je u tvom slucaju Hrvatska, dalji proces obavljas, ako te izvuku - u Hrvatskoj tj americkoj ambasadi u Zagrebu, kao i vadjenje svih dokumenata odande.
potvrde iz suda i slično.
ako imas kakvih nedoumica slobodno okreni telefonom americku ambasadu u Beogradu, pa ce ti objasniti...ali logikom stvari, ovo sto sam ti rekla bi trebalo da bude tako
Ali sam u prijavi za GC naveo adresu stanovanja u Novom Sadu, pošto ovde i stvarno stanujem, nije jednostavan slučaj, a u Ambasadi će mi sigurno reći, pa ne možete da živite na dve adrese, ja bih volio da se javi neko ko ima slčan slučaj ili neko ko je dobio GC sa ovakvim slučajem i da mi kaže šta je pribavljao od dokumentacije.

Citat:
Prvobitno poslao korisnik valigia Prikaz poruke
Pisano je prethodnim stranama, potvrde iz policije i suda se uzimaju samo u zemlji ili zemljama u kojima ste ziveli NAKON 16-e godine zivota. Trik kod tebe je sto si prijavljen u Srbiji gde stvarno zivis, ALI i na odredjenoj adresi u Hrvatskoj, fiktivno (poznata mi je situacija jer sam i sama rodjena u HR, a zivim u SRB). Ne postoji nacin da dokazes da ne boravis na svojoj hrvatskoj adresi. Moje misljenje je da ces morati da radis potvrde iz suda i policije u obe drzave. Naravno, pravi odgovor ti moze dati jedino ambasada.

p. s. Ja sam uzela domovnicu sa adresom u Beogradu i hrvatski pasos ce mi glasiti na tu adresu. Medjutim, gomila mojih poznanika iz HR je odradila dokumenta na isti nacin kao ti, tako da si u pravu za navedene brojke.
Čitao sam ja, ali kao i što sam napisao, papirološki ja živim na dve adrese, u Hrvatskoj i u Srbiji...koliko je meni poznato kad se traži potvrda iz Policije onda se proveravaju sve zemlje u kojima imamo dokumenta..

Da li je neko imao ovakav slučaj, i šta je pribavljao od dokumenata?
Reply With Quote