View Single Post
Staro 07.11.2012, 13:08
oki9 oki9 je offline
Drug član

Datum prijave: 03.10.2012
Nepromenjeno

NinaPetra
koliko sam videla u prethodnim postovi ti si u Fr, ako se ne varam...nemoj pogrešno da me razumeš, ne zabadam nos gde mi nije mesto, već htedoh da te pitam zbog čega, ako nije neka tajna, želiš u USA? Pitam to, jer pouzdano znam, aevo i ti potvrdjuješ svojim postom, da je Fr daleko sređenija zemlja od Usa, po pitanju zdravtsva, dečije zaštite, školovanja, podrške socijalno ugroženima i sl..
to se tamo u USA sve debelo plaća.
dakle ne pričam niti sugerišem ništa, čisto mi je interesantno odakle volja za tom avanturom?

Što se tiče teme, smatram da svi ostaju (velika većina) iz razloga što su svesni da ovde na Balkanu, ne mogu sebi obezbediti ono na šta su se tamo već navikli. Znamo da se ljudi brzo naviknu na lepo. Pritom, stariji emigranti se po defaultu vraćaju u maticu, tek i onda kada im prođe radni vek, nakon što su podigli kuće i sl, znači ne pre toga, ili bar retki..a oni koji šalju decu, to je zbog jeftinijeg obrazovanja, a i toga što im dete sa njihovim dotiranjem iz inostrantsva ovde može živeti sasvim normalno

Hoću reći, niko se ne vraća jer ga muka ne tera na to. Prosto. Da potera - došli bi. Takođe, nije u emigraciji kao šo je bilo pre nekih 10 godina, to je jasno, ali nije ni skoro nemoguć život kao ovde na Balkanu
pozdrav svima
Reply With Quote