[QUOTE=mijan;33686]Ta prica da pola izvucenih ljudi odustane nema utemeljenja jer da ima u Oktobru bi bilo mnogo vise dodatnih dobitnika a ne tako malo da se na prste jedne ruke mogu izbrojati. Stereotip i samo njima znane price iz ambasade i Kentakija.[/QUOTE]
Ja verujem u "igru brojki i procente". Treba razlikovati 2 vrste "igraca" Jedni smo mi sa foruma koji izgaramo da budemo selektovani a drugi su svi oni koji nisu ni culi za sajt zalenalutrija a i nece ni cuti. Tako da kontrolu toga koliko je iz Srbije aktivno otislo, ne mozemo znati sve dok ameri to ne objave. Jel tako.?
Drugo, zaista sam siguran da mnooogi odustanu bilo zbog neozbiljnosti ili zbog toga sto su napredovali u necemu sto nece da ostave, a da ne pricamo o onima koji ne mogu da obezbede pare za sve to.
Primer jedan za igru procenata i odluka:
Bilo letos na nekokj televiziji kako dvoje reportera jure po gradu i traze par koji bi pristao da ode (valjda) 7dana na neko turisticko putovanje gde bi ama bas sve imali placeno, dakle apsolutno nista od para im ne treba jer i dzeparac dobiju pre polaska. Potrosili su masu vremena i pitali jako puno ljudi dok nisu nasli par koji je pristao na to. Da li to nesto govori? No comment!
Jos jedan primer za slicno: Ajf da uzmemo za primer Kineski restoran u N.Sadu. (ako jos postoji, davno kad sam bio postojao je)...pitanje se moze postaviti u vidu ankete da vidimo koliko ljudi je bilo u tom restoranu (naravno novosadjani) ili i drugi-nebitno i kad je to zadnje bilo. Siguran sam da mnogi nikad nisu bili a i oni koji su bili, bili su daaavno. Pa ako je tako, kako se tom restoranu isplati da radi? Pa jednostavno, zbog igre brojeva i cinjenice da se nalazi na najprometnijem mestu - u samom centru. Nek 1000 ljudi prodje pored njega i 1001. udje, njima je ok. Zato jer ko zna koliko hiljada ljudi dnevno prodje pored.
Zasto prosjaci prose pred crkvama? Zasto je jedan poznati amer. biznismen i sada bogatas, kada je bio klinac, prodavao zenske carape sistemom od vrata do vrata? Pa zato jer se vodio racunicom:
Pokucam na 10 vrata (redom naravno), otvore se 7, dakle troje nema kuci ili nece da otvore...od tih 7 cetvoro nece da kupe carape, ostaje 3-je otvorenih vrata gde ce recimo dvoje kupiti a jedan nece jer...nema para ili sta vec. I sad...kad uzme i izracuna koliko je zaradio, podeli to na 10 vrata i dobije da je svakim kucanjem na vrata zaradio recimo...5centi (lupam)...poenta je da na sto vise vrata treba pokucati i bice vise prodaje.
Slicno ko i kod nas...treba sto vise ljudi da apliciraju da bude ispunjen bonus tj. procenat onih koji dobijaju GC i odlaze. Naravno, vec poznato....ako ih manje se prijavi veca sansa da budes selekt ali opet ISTA PROCENTUALNA SANSA od tih selektovanih, da ce ti selektovani i zavrsiti ceo proces i otici. Meni je to sasvim logicno. Karta koja nedostaje su SAMO ONI KOJE NE ZNAMO I NIKADA NECEMO NI SAZNATI KO SU a otici ce za USA. (a mi cemo da se i dalje druzimo na forumu i sanjarimo). :)
DODATAK: A mogli bi da napravimo i statistiku koliko je njih selektovano sa foruma a da nisu nastavili tj. otisli...samo...nece se prijaviti da su odustali a mnogi vise i ne posecuju sajt.