View Single Post
Staro 14.11.2012, 14:41
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik wingreen Prikaz poruke
Sizeljeto, dobila sam jednu informaciju od drugarice koja se iz New Yorka preselila u Denver, Colorado....
Ona je trudna 5 meseci a pre jedno mesec dana se preselila. U New Yorku je imala bespaltno osiguranje sve vreme trudnoce, porodjaj i 3 meseca nakon toga a bebe imaju do godinu dana. Mislila je da ce isto proci u Denveru medjutim tamo je zakon drugaciji. Besplatno osiguranje se dobija tek kada imas 5 godina zelenu kartu bilo da si je dobio preko lutrije ili braka, ovaj zakon jedino ne vazi za izbeglice. Ona to nije znala i sad muku muci. Kaze da je tako svuda u Americi osim u New Yorku,New Jersey, Californiji, Illinoisu. Moze dobiti samo takozvano "Emergency Madicaid" ali to nema veze sa trudnocom a i za to ceka da li ce da joj odobre. To su informacije iz prve ruke. Ima li sta da si ti novo saznala u vezi trudnoce?
E ja sam imala bas to Emergency Medicaid jer sam bila ispod granice siromastva dok sam bila student. Samo su pokrivali troskove porodjaja i detetu do godine dana jer sam odmah nakon porodjaja ispala iz te kategorije. Ta varijanta je dostupna svakoj siromasnoj trudnici u SAD jer svaka nosi Amera ili Amerikanku u sebi. Pa to dete ima pravo na to. To je po meni briga o svojim gradjanima i pre nego sto su rodjeni. A ono je retroaktivno. Kad se prijavis vazi i unazad kad god da ga odobre. Moj plan se zvao Hoosier Healthwise, nije bas pisalo Medicaid Emergency ali to je to, svaka drzava ima svoja pravila za to. Ja sam bila u Indijani. I da, jesam vec bila u SAD pet godina, nisam znala da je to uslov meni nista nisu rekli.
Reply With Quote