20.11.2012, 17:30
|
Amer
|
|
Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
|
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik minimaxus
Bas zato sam i pisao o J1, cini mi se kao pristoja alternativa za H1B. Moja struka je IT i prethodna iskustva govore da su domace agencije nemocne kada je ona u pitanju. Najvise pozitivnih iskustava je, kako i sama kazes, iz oblasti turizma i ugostiteljstva.
Dozu optimizma mi uliva i cinjenica da je osoba koja radi na mom odlasku Amerikanac. Covjek se i do sada aktivirao, pa mi ostaje da vjerujem da ce uspjeti da uradi nesto konkretno. Plan je da on pronadje adekvatnu IT firmu i da mi ona na osnovu sponzorstva obezbjedi odlazak. Ni on, a ni ja ne znamo da li je to izvodivo, odnosno koje su procedure da firma "x" posalje zahtjev sponzorskoj agenciji za moj dolazak?
Ako i ovo nije realno, onda stvarno ne znam sta i kako dalje? Ako sam dobro shvatio, Interexchange agencija prihvata eventualnog poslodavca koga ti pronadjes bez obzira iz koje je savezne drzave, samo naplacuje obradu papira i to direktno meni? Ima li poslodavac neke obaveze prema njima, prvenstveno mislim na finansijske (to je ono sto ih odbija na H1B)? Ja sam svjestan da moram snositi troskove obrade.
Imas li licno iskustvo  ?
Edit: Odustao sam od, kako sam ja zamislio privremenog posla, jer se za J1 i H1B zahtjevaju poslovi iz struke. Uslovi su propisani bas na sajtu koji si mi ostavila.
|
A sta preciznije vezano za IT? Imas li kakvu diplomu, sertifikat?
|