pa sve je guzva do nove godine radi se punom parom posle NG bude malo slow ali to zavisi od kompanije neke recimo rade punom parom 365 dana u godini.Moja radi dosta dobro preko cele godine .Ma ne brini ovde za posao kad dobijes CDL ako hoces da radis mozes da radis 24 sata ovde je kapitalizam na snazi.
Inace uslovi za voznju opet da ponovim ja nisam OTR vozac ja sam lokal sa nekim turama do 50milja oko chicaga uslovi su slicni kao u Srbiji nije mnogo bolje ciste auto put koliko mogu, kada ono bas pada sneg ne cisti niko nista posebno nocu.krecu sa ciscenjem oko 4-5 sati izjutra .Auto puteve i tako i tako ove sporedne uzas Serbian style inace ne koriste kamencice nego se baca cista so.
Za one ko nezna Americki kamioni po meni su blagi uzas mi odnosno evropa im bezimo u kamionskoj industriji za jedno min 20godina.
Ovde su svi njihovi kamioni sa fulerovim menjacem odnosno bez sihrona u skoli se saltuje sa duplim kvacilom na 1700rpm cudno ali je tako ko je vozio rabu ,roman,i fapa iz 75 godine on zna sta je fuler menjac.
Tako da nebi bilo lose ako nadjete neku staru rabu da probate malo kako to izgleda.Kad izadjete iz skole gazda ili ko vec ce vas testirati kako vozite i bice mu mrsko ako saltujete sa duplim kvacilom ,u stvarnom svetu ovi kamioni se saltuju bez kvacila ,kvacilo je samo da krenete i da stanete.Najvise ima Volvoa,freightlinera i International svi sa istim menjacem.
Naravno nadje se i po neki automatik ali retko gde.
Prikolice nemaju ceradu kao kod nas nego su zatvorenog tipa sa dupla vrata odpozadi, svuda se parkira na dok, to odprilike izgleda ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=LAl9eq0VNaM
vidite ovaj tip je OTR vozac oni uvek imaju poteskoca kad je bekapovanje u pitanju do mi lokalni to radimo iz ruke zasto,jer mi u toku dana ovo radimo bar jedno 10 puta i druga stvar vozimo day cab kamione koji nemaju ovu spavacu sobu iza

.Naravno niko nije rodjen sa ovom vestinom parkiranja ovo je cisto iskustvo i praksa koje se stice kad krenete u ovaj posao.
Savet nikad ne zurite u ovome ako niste sigurni,ne obracajte paznju na druge vozace ako vam sviraju i pozuruju imate svo vreme ovoga sveta,ako niste sigurni izadjite slobodno iz kamiona i pogledajte kakva vam je situacija odpozadi, nema zurbe jer ako puknete neciji retrovizor ili kamion ili cak prikolicu mora se zvati policija da urade report naravno insurance ce platiti troskove a vi ce te dobiti rekord sto nije dobro za dobijanje sledeceg posla, upamtite ovo.
Tako ljudi drago mi je sto mogu da vam pomognem i olaksam malo ,da imate neku viziju,ja nisam ni ovo imao kad sam pocinjao.
pozdrav