Svaka ti cast na iskrenosti. Tvoj post sam procitao bez daha. Vidim da si se stvarno namucio, kao i svi mi, neko manje neko vise. Neznam sta bi bio da si ostao ovde i da li bi mogao da kupis sve to i da zivis nekim normalnim zivotom da si ostao ovde da radis. U Srbiji je situacija svakim danom sve teza i gora. Zvanican podatak je da 30,000 ljudi godisnje napusti zemlju, a zamisli koliko je nezvanicno. Ja sam zaposljen, zena ne radi vec 3 godine i pitanje je kada ce da radi.Trazi se od 3-5 hilj evra da bi je zaposlili ali ti niko ne garantuje za koje vreme, jer moze se sutra promeniti vlast i pedala.Stekli smo stan na kredit , dva automobila i skromno zivimo. Nismo neki koji bi se razbacivali. Cerka je rasla vise uz zenu nego uz mene jer sam ja bio veliki patriota i po prirodi posla branio SFRJ i ratovao od Hr, BiH do Kosova. Sta sam sve preziveo da ti ne pricam. Dete mi je poraslo,ide u srednju skolu i pita me jednog dana sta ce i koji fakultet da upise kad zavrsi skolu kad i mama koja je zavrsila ekonomski fakultet nema posla. Da li mi treba fakultet da radim u trafici ili u nekom marketu za 180 evra. Nisam imao odgovor.
Otici ili ne za mene nije dilema. Otici odmah i sto dalje odavde jer ovde nema zivota, bez obzira sto cvece mirise, dzepovi su ti prazni. Jos nisam cuo da je neko iz Amerike dosao u Srbiju da zaradi i nesto stekne od svog rada. U ostalom ceo svet se seli ka Americi i bogatiji i siromasniji od nas a mali broj se odatle vraca nazad jer je to ipak zemlja koje je uredjena i u kojoj se postuje red rad i zakon. Toga ovde nema niti ce ga biti jer su problemi suvise veliki a koreni prilicno duboki. Bez obzira Srbija je samo gola zemlja,obicna livada....
Ja sam evo vec drugi put aplicirao za GC i boga molim svako jutro da mi se taj san ostvari i napustim zemlju kojoj sam dao mnogo a nisam dobio nista. Idem, ako bog da, u zemlju gde cemo raditi i ja i moja supruga bez obzira na struku, a dete se skolovati na nekom normalnom fakultetu i posle toga naci normalan posao. Mi u stvari zelimo samo normalan zivot kao i svi ljudi ovog sveta.
Mogao bih ti mnogo o zivotu u Srbiji mnogo pisati i sa tobom polemisati oko toga,ali ako bog da da dobijem GC i dodjem u Chicago to cemo uz 3kg jagnjetine i 3 kg prasetine i neko dobro vino da razmotrimo.
Do tada veliki pozdrav
|