View Single Post
Staro 27.12.2012, 16:43
Good Spirit's Avatar
Good Spirit Good Spirit je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.04.2008
US lokacija: Bay Area, CA
YU lokacija: Belgrade
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan Prikaz poruke
Ne vozim vec dve nedelje
Vratio sam se u zdravstvo
Magelan svaka cast!

Mozda je malo offtopic ali juce po ko zna koji put na putu Houston - San Antonio (I 10) sam doziveo neprijatnosti od vozaca kamiona. Odmah da kazem da znam dosta nasih koji voze i ovo nije direktno upuceno njima, ali prepoznace se ljudi sami verovatno.

Naime, situacije se ponavljaju stalno, kamioni voze preko dozvoljene brzine, preticu kola i jedni druge, imam utisak kao da se trkaju. Onda kada krenu da preticu jedni druge kada dodju do istog nivoa tako drze brzinu i zauzevsi obe trake prave kolonu kola iza sebe i stvaraju nervozu. Dalje, cesto vijugaju po svojoj traci i prelaze u drugu, svaki put kada obilazim kamion mene strah, ne znam da li je zaspao ili mu samo malo volan skrenuo. Cesto kada ih obidjem i pogledam u kabinu on mi se smeje?!

Ja znam da je to ekstremno tezak posao i skoro nehuman ali izgleda da posle duze voznje vozaci gube toleranciju i osecaj za bezbednost. Mi svi znamo da se vozi vise nego sto sme, a vozaci izgleda znaju da voze cudovista i da im niko nista ne moze.

A sve ovo pisem iz razloga da se cuje i druga strana i nadam se da cemo svi obratiti vise paznje i pokazati vecu toleranciju.

Ovo mi se redovno desava na ovoj deonici ne znam zasto, primera radi kada idem za New Orleans vozaci kamiona su uglavnom sjajni, sklone se malo kada ih pretices, signaliziraju ti kada je cisto, itd ... Jel ovo zbog Teksasa i opste nekulture kod vozaca ili nesto trece?
Reply With Quote