View Single Post
Staro 05.01.2013, 09:51
chicagopn's Avatar
chicagopn chicagopn je offline
Stari vuk

Datum prijave: 29.10.2008
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Srecna svim ljudima na forumu Nova 2013 god.puno srece i zdravlja,radosti i veselja ali mislim da je sreca najbitnija...jer bez nje nemoze se ni u USA
I posto sam ovde evo da ujedno nesto i napisem...
Citao sam malo vise forum i uvedeo sam da ima par ljudi koji ulivaju nepoverenje i strah novim emigrantima koji jos nisu krocili na Americko tlo .
Mene to iritira jer i meni isto tako pricano da stvar bude gora meni su to pricali cak moji roditelji ,kako nije vise kao sto je bilo,kako nemam osiguranje sta ces ako ti se nesto desi ,tesko je za posao ,gde ces sa detetom ....itd,itd.
Ja svemu tome nikad nisam pridavao znacaj iz razloga sto mi sve to neko prica koji zivi i radi u Americi.
Da mi je barem neko od povratnika rekao ovakve stvari ja bih se pomislio,ali povratnika nema ,ko ode OTISAO JE.
Tako da ja svim normalnim, neisfoliranim, radnim ljudima zeljnim normalnog zivota kazem IDITE NE PREDAJTE SE.
Sta ako mi se nesto desi? pazi mene moze da udari auto na ulici bilo gde,mogu da dozivim mozdani udar bilo gde,ako nema posla ...pa nemam posla ni u Srbiji.
Dok sam bio u Srbiji ja sam bio sit tema kad dodju gasterbajteri i pocnu pricu kako ti nisi sposoban za tamo,kako nije tamo kao sto je bilo i kako bih ja umro na poslu kolko se to radi.Naravno moj odgovor im je bio ako si ti opstao pa opstacu i ja,jer sta je taj neko sposobniji od mene.Hocu da kazem da bukvoalno nisam sreo coveka koji bi mi rekao :idi bre bezi odavde,svi te nekako sputavaju,iz kog razloga stvarno neznam.
Ako mene sada neko pita a pitaju me nedeljno po jedan od mojih drugara pa do nekih ljudi koje nikad nisam video u zivotu :STA TI MISLIS kako je? moj odgovor je svako ko ima sansu ne treba je ispustiti pa bilo kakvu sansu.Definitivno ja kod nas u Srbiji nevidim nista dobro ,daleko bilo da ne volim svoju zemlju ali dzaba da je volim kad mi ona tu ljubav ne uzvraca,ne pruza mi nikakvu buducnost,nemogu da zivim normalno.
Naravno nikad nisam bio za neku ilegalu tipa doci ovde i sedeti na crno sto se kaze nekako mi to izgleda kao da si duh ,jer si covek bez identiteta zato to vam ne predlazem.
Da skratim pricu ne obracajte paznju na nikakve barikade i negativnosti u vasoj nameri .
Procitao sam temu gde je covek naveo sve najgore varijante sta vam se moze desiti kad dodjete ovde a taj isti covek tipka iz Amerike,ja stvarno nemogu da shvatim takve osobe, i stavljam sebe u situaciji da ja sad odavde iz tople sobe subota, vikend, day off tipkam kako ovde ljudi nije nista, tuga pazi te se gde dolazite !!! Stvarno to nemogu da razumem po meni pravim od sebe budalu.
Naravno nije blagostanje ima u tome istine ali nije nigde blagostanje pogotovo u drzavi iz koje se odlazi.
Zato glavu gore udahnite punim plucima i samo napred ne okrecite se za sobom jedno 4-5 godina i voleo bih da mi se onda javite da me pozovete na neko pice i popricamo o ovoj temi,aj uzdravlje
Reply With Quote