View Single Post
Staro 05.01.2013, 13:32
Danero Danero je offline
Drug član

Datum prijave: 14.11.2012
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik chicagopn Prikaz poruke
E da zaboravih jednu dobru pricu o povratniku ,prica je o povratniku koji je ziveo u Americi ja mislim jedno 10-12 godina necu da imenujem u pitanju je porodica iz Bosne ,ljudi su ovde imali sve sto se kaze posao, kucu deca u skolu, dobri djaci
dobre poslove sa dobrim primanjem i muz i zena. I naravno bolest nostalgija koju mi svi ovde bolujemo neko vise neko manje.
Ovde imamo i racune koje moramo da placamo i koji nas izludjuju ali sami ih pravimo
Coveku puko film iz nekog razloga verovatno mu dopizd..lo vise ovde sve i resio da se vrati u Bosnu. Posalje zenu i decu nazad i spakuju sve svoje stvari na ocean kontejner sve sve sve.
Zena je otisla pre da bi upisala decu u skolu jedno dete je bilo 3 razred drugo 4
on je ostao ovde da bi prodao kucu. Za nekih 5-6 meseci prodao kucu naravno malo ispod cene i put pod noge.
Sta mislite kolko su sastavili dole ? ni 2 pune godine...deca se mucila u skoli nisu se mogli uklopiti nikako ,posla nema,dok se imale pare ustedjevina odavde bilo je dobro posle su nastupili problemi.
Vratili se nazad ali sad sve izpocetka, sada zive u stanu krecu u nove pobede deca se uklopila u skolu ponovo sto je najbitnije.Na pitanje zasto si se vratio?samo odgovara dole vise definitivno ne idem nikad nema se vise sta traziti tamo kaze ovoliko mi je trebalo da shvatim. jbg coveku nije bilo dovoljno onih 2-3 nedelje odmora da ukapira .
Dobro je sto su bili svi USA drzavljani uprotivnom bilo bi gusto.
Tako da imamo misljenje povratnika.
Znam lično sličan slučaj. Fakat ljudi se pokupili, u Americi proglasili bankrot, dosli ovdje vjerujuci da ce im biti "k'o od sale" naci posao, sto se, naravno, nije desilo. Posijedili od besorisnosti. Nakon nepune dvije godine se vratili u Ameriku i ponovo ispočetka. Medjutim djeca su izmučena teškom prilagodbom na život ovdje u Bosni, nakon američkog načina života Opet su imali problem kad su se vratili u Ameriku na ponovnu prilagodbu. Sada je, kako čujem, sve ok. Samo što su bespotrebno izgubili dvije godine i ko zna koliko novca. Ali osim ovog slučaja ima ih još dosta. Ljudi jednostavno teško povjeruju da ovdje život nije dobar, da nema posla, da je teško zaraditi novac, a da ne pričamo priuštiti sebi neki luksuz, pa i onaj minimalni. Misle da mi samo leškarimo i čekamo da nam ko šta udijeli (mada nas ima i takvih)
Reply With Quote