Citat:
Prvobitno poslao korisnik Danero
Znam lično sličan slučaj. Fakat ljudi se pokupili, u Americi proglasili bankrot, dosli ovdje vjerujuci da ce im biti "k'o od sale" naci posao, sto se, naravno, nije desilo. Posijedili od besorisnosti. Nakon nepune dvije godine se vratili u Ameriku i ponovo ispočetka. Medjutim djeca su izmučena teškom prilagodbom na život ovdje u Bosni, nakon američkog načina života Opet su imali problem kad su se vratili u Ameriku na ponovnu prilagodbu. Sada je, kako čujem, sve ok. Samo što su bespotrebno izgubili dvije godine i ko zna koliko novca. Ali osim ovog slučaja ima ih još dosta. Ljudi jednostavno teško povjeruju da ovdje život nije dobar, da nema posla, da je teško zaraditi novac, a da ne pričamo priuštiti sebi neki luksuz, pa i onaj minimalni. Misle da mi samo leškarimo i čekamo da nam ko šta udijeli (mada nas ima i takvih) 
|
Danero jesi li ti u Chicagu ili u Kladusi ?Ako si u Kladusi onda si ti jedini covek koji je ostao tamo

Imam dosta prijatelja iz Kladushe ,sad smo bili na podzvizko sjelo i tako ,dobri su jarani