Hvala na odgovoru. :)
Pa ja planiram da studiram ekonomiju, ali će mi to oduzeti još 4 dodatne godine u ovoj odurnoj državi, a nameravao sam da nakon što pređem preko, upišem faks. :)
Dakle, ipak ću morati da se oženim za papire. :a014: Razgovarao sam sa tatom, on je svakako igrao na taj džoker, tj., videće sa tim čovekom da mi nađu ženu za papire. :naughty: Nadao sam da postoji šansa za neki drugi način, ali izgleda ništa od toga.
Tata je tako dobio nemačke papire devedesetih, bili su u braku 5 godina, imali dogovor, on je njoj plaćao svake godine po 1 000 maraka (tokom trajanja braka) i na kraju je dobio državljanstvo.
Meni je problem što nemački ne mogu da naučim (a inače govorim engleski, španski i francuski) i jezik mi nikako ne ide, a pokušavam da ga naučim doslovno od malih nogu. Jednostavno ne ide, tako da su za mene vrata zatvorena što se tiče Nemačke.
Ove godine svakako spremam prijemni za ekonomski, ali ipak dajem veliku prednost ako bih mogao da odem preko bare. :inlove:
[QUOTE]definitivno nije kao osamdesetih i devedesetih kad je ekonomija cvetala[/QUOTE]
Misliš da se taj period neće vratiti? :ajojoj:
Znam da je tamo i dalje postkrizni period i da se stvari još uvek nisu vratile u normalu, ali nakon što se klima u tom pravcu sredi, misliš da Amerika neće biti sposobna da povratiti staru slavu i standard života kakav je imala u naprimer šezdesetim i sedamdesetim?
Bio sam inače turistički u Americi pre 2 i po godine (obišao Los Anđeles, Las Vegas, Denver i Njujork) i ono što sam primetio jeste da je infrastruktura dosta zastarela u odnosu na EU zemlje (u odnosu na Srbiju je i Afrika spejs šatl) i to me je baš iznenadilo. Putevi po ulicama su dosta loši, a kako smo iz grada u grad išli avionima, aerodromi su prilično, hm, ajde da kažem jednostavni... (posebno Hare something, nešto tako, uglavnom u Čikagu, gde smo samo presedali, i Los Anđeleški L.A.X.) Nisam nešto previše uspeo da obiđem za 8 dana, više sam se izmrcvario putujući, ali nisam imao takav koncept o Americi. Subway sistemi su u jako lošem stanju. Doduše, video sam samo njujorški, ali je bio tako prljav i oronuo, kao u nekoj "third world" zemlji da sam bio u fazonu "what a f*ck?". :srbinsta:
Ali sve u svemu, vidim sebe tamo i imam dovoljno novca da se okušam u Americi. Najviše mi je primamljiva zbog jezika, inače bih do sada verovatno bio u Franfkurtu. Ali prosto u Nemačkoj je potrebno da poznaješ perfektno jezik da bi mogao da radiš iole pristojniji posao... mada ja bilo kako planiram da otvorim nešto privatno preko, svejedno gde. :)
Raspisao sam se, ali ajde, nadam se da ne zamerate drugari, u elementu sam. :drool:
Last edited by dzonny; 07.01.2013 at 04:19.
|