View Single Post
Staro 17.01.2013, 12:55
chicagopn's Avatar
chicagopn chicagopn je offline
Stari vuk

Datum prijave: 29.10.2008
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Imali smo interesantnu sedmicu....pre par dana se sjatio FBI,customs,policija,CIA pa mislim da svo obezbedjenje doslo na aerodromu u Lufthansi.
U pitanju su bila 3 RKN kontejnera koja su dosla lufthansinim putnickim avionom pre dve nedelje posiljka iz Rima sa 18 odrezanih ljudskih glava svaka posebno umotana u plasticnoj foliji i zamrznute.
Uglavnom RKN kuleri su veoma osetljivi po pitanju papirologije i uopste transporta treba svemirske dozvole za otvaranje jednog RKN-a .
U ovom slucaju papiri nisu bili u redu nije se znala destinacija posle Chicaga odnosno aerodroma ,svaki RKN se mora reaisovati odnosno ubacivati suvi led i gde god dodje na koji terminal mora se ukljuciti u struju zbog temperature ,termostat je osetljiv na 0,1 stepen .
Uglavnom se prevoze lekovi u njima vakcine i tako to imao sam slucaj kad su prevozene i cokolade neke skupe verovatno u 4-5 kulera.
Greske prilikom transporta RKN-a se placaju a kaze ido do 1 milion$ .
Ja nisam video vecu akciju do sada mislio sam da je neki teroristicki napad .
Na vestima sam posle gledao da je posaljilac rekao da su glave bile dosle iz Chicaga i bile su za medicinske svrhe u Italiji i oni ih salju nazad na spaljivanje.
Auuu nisam znao sta sve mogu da prevezem u kamionu.
Naravno mi kao vozaci retko kad znamo sta vozimo cak i kad vozimo iphone nikad nebih rekao da su to iphoni jer su upakovani kao cipele u nekim bezveze jeftinim kineskim paletama.
osim naravno kad je poceo novi model da stize iphone5 to je bilo toliko obezbedjenje da su postali dosadni.
Kad smo tovarili telefone imas dvoje pored tebe neznam odakle su niti sta pricaju,oni nadgledaju utovar kad utovare kamion oni stavljaju blombu na vratima kamiona i prate te do magacina ,skidaju blombu ja odkacim kamion na vratima oni ulaze unutra i posle dezuraju pri istovaru i skladistenju.

Drugo, juce smo zavrsili oko 22:00 aerodrom vratili se u firmu koja je na domak aerodroma policija se sjatila 3 auta pravo na nas mi smo stajali u dvoristu i pusili izlaze njih 4 pandura kao od stene odvaljeni i jedan nas pita koliko dugo stojimo ovde mi onako iznenadjeni svi u glas 5-10-15 min kako kome doslo prvo u glavi,kaze on ajde ponovo da pitam koliko dugo stojite ovde pa reko 7 minuta izasli da pusimo ,ovde radimo a o cemu se radi ? kaze OK ako ovde radite kaze imamo dojavu da neko odavde iz ovog pravca koristio laser u pravcu aviona znate na koji laser mislim na onaj sto se deca kod nas igraju,neko je ladno zezao pilote laserom pazi to mi na kraj pameti bilo,kaze ako vidite nesto sumnjivo pozovite nas i prijatno.
reko ima svasta
danas sam pitao carinika na aerodromu za ovaj slucaj kaze da za takve stvari nema pomilovanja kazna je 5 godina apsa bez ikakvog problema i bez pardona.
Reply With Quote