View Single Post
Staro 28.01.2013, 08:55
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mijan Prikaz poruke
Hvala. Podrazumeva se taj problem sa cekanjem na SSN nakon prvog ulaska, to mi je jasno. Ne rece nam nista za engleski. Kako upisati i razumeti predavanja u auto skoli za kamione tako brzo bez znanja jezika? Razumem da se nabubaju pitanja i testovi za potrebe polaganja ali treba nesto i razumeti za buduci odgovoran rad.
Kao sto rece aristotel velika vecina nasih kamiondzija ni srpski ne zna kako treba, a kamoli engleski...

Sto se testova za permit tice, to je banka od nekih 400 pitanja. Svako ima tri ponudjena odgovora i na testu od tih 400 dobijes identicnih 60-ak pitanja. Moj engleski je sasvim ok, pa to nije bilo presudno kod ucenja testova jer je tu gomila nekih reci koje ne znam ni kako bih na srpski preveo - prosto je nova terminologija u pitanju. Dosta odgovora sam pamtio fotografski jer drugacije nije moglo

Sto se tice pre-trip dela vozackog, tu nemas sad klasicnu ucionicu sa uciteljem koji predaje Kad upises skolu daju ti skriptu od 9 strana koja se nabubaci i onda tokom casova instruktor vas sve pokupi pored kamiona i krene da reseta sa pitanjima po istom sablonu po kom pitaju na ispitu tako da za 5 nedelja udjes u stos. Tako je u Alamu, skoli u kojoj je vecina nas isla na obuku. Nas instruktor Daba sve to lepo objasni tako da tu stvarno nema neke filozofije. Drugi instruktor, Luis meksikanac je dobrica, ali mu je engleski ziva smejurija... Zato ako smatras da je engleski problem trazis izricito da budes kod naseg instruktora. Ja sam tu napravio gresku u samom startu prilikom upisa kad sam na pitanje da li znam engleski odgovorio sa "da". Odmah su me stavili kod meksikanca i krenule su glavobolje jer ja tog lika nista, ali nista nisam razumeo u prvih par nedelja...

Last edited by Magelan; 28.01.2013 at 09:02.
Reply With Quote